Porsche priznaje grešku na modelu Cayenne

Koliko licemjere vlada u onome što nazivaju automobilsko novinarstvo na ovim prostorima pokazuju baš ovakve teme. Ako brend ima svog zastupnika na ovim prostorima, niko neće objaviti nekakvo povlačenje ...

... modela u servise, jer ga to može koštati reklame, bannera, i slično. Takvi, i gori su tzv tabloidski šund portali, koji sebe nazivaju "najpopularniji news portali", a takvi licemjeri su mokri snovi PR-ova iz automobilskih kuća, skoro svih. E to je razlog da o ovakvim temama nećete nigdje drugo moći pročitati nego ovdje. Doduše, nikada niko nije kupio auto jer je pročitao da je isto dobro na takvim poput bljeskalica, kliktoksova i sličnim razvaljene-usne-guzice portalima. 

Porsche ima probleme iz proizvodnje na hiljadama automobila model Cayenne, i to onim pravljenim od 16. septembra do 31. oktobra 2020. godine. I ovdje se problem otkrio kasnije, pa vam niko vam ne garantuje da onaj koji ste kupili juče neće imati neku grešku, a još je gore ako proizvođač ne zna ko je trenutni vlasnik, jer ste ga kupili ne kao prvi vlasnik i niko vas neće obavijestiti da otklonite opasnost ili kvar. Ni ovo nećete pročitati kod ovih domaćih ublehaša. 

Promjena vrijednosti nagiba elemenata stražnje osovine dovodi do povećanog i neravnomjernog habanja stražnjih guma, a ako se istroše do trupa, može doći do naglog gubitka tlaka. To može dovesti do gubitka prianjanja i može uticati na upravljanje vozilom, povećavajući rizik od nesreće. Znači, u servis da vam namjeste špuru i recite da je to na njihov račun.

Porsche kod opoziva: ANA1

Izvor: Rapex Alert 14/2022 A12/00554/22

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward