Porsche opoziva Taycan, potpuni nestanak snage u vožnji

Dok se u Bosni, a možda i Hercegovini, svatovski sa žmigavcima i 50-ak na sat vozika Porsche karavan, iz fabrike opozivaju model Taycan. Ono što mu se dešava teško se desi ...

... i u video igrici, a to je da se po "random" principu, što bi sa engleskog značilo: bez ikakvog redoslijeda i logike, izgubi sva snaga tokom kretanja. Ovo se dešavlja zahvaljujući onome što su novinari, koji sve hvale ako to ostavlja mogućnost besplatnog ručka, okivaju u zvijezde: njegovom upravljačkom softwareu. Ne treba reći da niko ne želi da mu nestane snage na taj način, pogotovo u toku preticanja, jer se drastično povećava šansa za nesreću. 

Porsche priznaje da se ovaj problem dešava kod modela pravljenih 2020. i 2021. godine, njih tačno 10373 automobila. Mašallah! Kod opoziva je AMB5, a opozvane su izgleda sve varijante Taycana, pa evo da ih nabrojimo: Taycan Turbo, Taycan Turbo S, Taycan 4S, 2021 Taycan, Taycan Cross Turismo, Taycan Turbo S Cross Turismo, Taycan 4S Cross Turismo i na kraju Taycan Turbo Cross Turismo models.

 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details