Volkswagen opoziva 15.000 Golfova u Njemačkoj, pa Seat, Škode, Audi, ...

Volkswagen ima konstantne probleme sa modelom Golf "osam". Prvo su kasnili sa predstavljanjem, zbog problema, pa su ih slagali na parking dok ne nađu problem, a sada će pozvati u servis 15.000 automobila ...

... koje su već prodali (samo u Njemačkoj). Ljudima je mrsko gubiti vrijeme na registraciju svog vlastitog automobila, a kamoli zbog tuđe greške vozati automobile po servisima. Koliko će ih biti van Njemačke, nisu napisali.

Problem je otkriven prošli mjesec, a radi se opet o softwareskom problemu. Zaustavljena je isporuka, a kažu da će od sredine ovog mjeseca (juni) početi otklanjati probleme. Dok se ne pojavi novi, jer evo godinu dana po automobilskim portalima uz Golfa Mk8 spominje se i riječ "problemi". 

Iz Volkswagena kažu da je ovo dobrovoljan opoziv, i o tome su obavijestili Njemačku KBA (Federalni regulator transporta u Njemačkoj). Ne znam šta ovo znači, kao eto "odlučili smo sami od sebe da nećemo prodavati pokvarene automobile, i trebate nas cijeniti zbog toga!". Mogli su odabrati i da ne obavijeste, pa da sačekaju kaznu, a ovako ovo pokušavaju iscrpiti marketinški. 

I nije samo Golf sa ovim problemo, nego i nova Octavia, pa Seat Leon, pa Audi A3, pa ...

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details