Mitsubishi Eclipse Cross se opoziva radi grešaka

Nedavno nahvaljen na jednom bh "žutom portalu", dakle ima kupiti u Bosni i Hercegovini, ima i opoziv, pa je red i za ovo tržište napisati nešto o greši radi koje se opoziva na evropskom tržištu. Evo o čemu se radi:

Greška je u kodu koji upravlja ASC-om, što je Active Stability Control, ili sistem za aktivnu kontrolu stabilnosti. Zbog toga dijelovi Adaptive Cruise Control; Collision Mitigation (FCM) i ABS, ne rade kako je očekivano! Posljedica ovakvog neispravnog rada na relaciji FCM-ECU može aktivirati kočnice duži vremenski period nego je to potrebno, pa vozač može zbog zabune reagovati na kočnicu na način koji će usporavati vozilo na način koji može dovesti do nesreće, tačnije udara vozila iza u Eclipse Cross. 

Greške se javljaju kod modela Mitsubishi Eclipse Cross, se javljaju kod onih koji su pravljeni DO MAJA 2018. godine. I nesamo Eclipse Cross, nego i ASX model i Outlander!

Izvor: Rapex Alert 45/2018 A12/1658/18


The software in the Active Stability Control (ASC) system may be faulty. As a consequence, the adaptive cruise control (ACC), forward – collision mitigation (FCM) and anti-lock braking system (ABS) may not work properly which may lead to accidents.
The software of the forward-collision mitigation (FCM) system of the engine control unit (ECU) may be faulty. As a consequence, the FCM-ECU software may activate the brake for longer than necessary and the driver may react by applying additional braking. The resulting rapid deceleration of the vehicle can increase the risk of rear-end collision.

The recall affects MY 2018 vehicles produced until May 2018.

Company recall code: ENL-18-026-SR, ENL-18-027-SR

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details