• Vijesti
  • Nadkategorija: AMS
  • Objava

Toyota ima najsavremeni istraživačko-razvojni centar u Japanu

Toyota je prije desetak dana otvorila svoj novi istraživačko-razvojni centar u Japanu - Shimoyama. Da ne filozofiram previše, radi se o centru gdje će se baviti razvojem električnih i elektrificiranih automobila,

u stvari vozila, a pošto su zahtjevi za takvo nešto drugačiji od zahtjeva koje postavljaju razvoj benzinaca i dizelaša, onda su se odlučili na ovakav korak. I još nešto, tu je mjesto za sve, i konstruktivne inžinjere, i tehnologe, i programere, i sve ono što je potrebno da bi se jedan automobil ili jedno vozili kompletno razvilo. 

Koliko unaprijed razmišljaju pokazuje činjenica da su ovo počeli da prave 2018. godine. I evo gotovo je. Da su ovo radile Autoceste Federacije, bilo bi gotovo tamo negdje do 2078. godine. 

Služit će kao poligon za testiranje na kojem se automobili mogu temeljito testirati na zahtjevnim stazama s brojnim visinskim razlikama i krivinama koje koriste prednosti prirodnog terena Shimoyame. 

Postoji i dio za posjetioce, i to je nešto što će voljeti oni koje zanima nešto kreativno, a takvih je danas sve manje i manje. 

Površina je 650 hektara, zamislite samo to, a više od polovine je zelenilo, pa i nove biljke nesvojstvene ovom području, čime Toyota pokazuje da brine i o prirodi.

O ovome je trebao pisati PR Toyote u Bosni i Hercegovini i poslati na objavu medijima, a ne ja. Ipak lijepo je znati za nešto ovakvo

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details