• Vijesti
  • Nadkategorija: AMS
  • Objava

Novi bolid FSB Racing tima

Mladi inovatori sa zagrebačkog Sveučilišta u garaži na Žitnjaku ovih dana rade na novoj električnoj jurilici, bolidu koji će voziti na Formuli Student. 72 volontera čini tim koji uz stečeno znanje u praksi stvara čudo koje ...

... je laicima teško i razumjeti. Svi su tu radi stjecanja novih znanja i iskustava koje ih nakon sudjelovanja na Formuli Student čini među najpoželjnijima na tržištu rada.

Velik interes medija pokazatelj je kako ovi mladi ljudi imaju svijetlu budućnost i mogu biti primjer vršnjacima. „FSB Racing Team nastao je 2003. godine pod okriljem Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta. Prošle godine obilježili smo 20. godišnjicu, a ove godine obilježavamo dva desetljeća prvog bolida!“- govori Filip Čavić, novi vođa tima.

„Ima nas 72 od kojih je čak 47 novih inženjera. Najviše nas ima s FSB-a i činimo otprilike 60 % tima. Tu su i FER, Ekonomski, PMF, FKIT i drugi fakulteti. Naši članovi kroz sudjelovanje u timu stječu radne navike, vještine i znanja koja će im biti potrebna u budućem radu i karijeri. Upravo smo zato najkompetentniji na tržištu rada!“

Ulazak u njihovu garažu najava je 7. izdanja međunarodnog studentskog natjecanja Formula Student Alpe Adria koje će se održati od 20. do 25. kolovoza na Bugatti Rimac testnom poligonu u Mičevcu. Njihov prošlogodišnji bolid postigao je izvrstan rezultat zauzevši 6. mjesto na zagrebačkom eventu. Hrvatsko se natjecanje održava uz podršku Grada Velike Gorice i Turističke zajednice Grada Velika Gorica. 

„Prošle godine na Formuli Student ostvarili smo visoko 6. mjesto te izvrsno konkurirali najboljim timovima. Kao tim odlični smo u disciplini endurance koja donosi i najviše bodova. U njoj timovi moraju voziti 22 kilometara, a dva vozača moraju se brzo zamijeniti na polovici. Veliki broj timova ne uspije niti završiti ovu disciplinu do kraja!“ – stručno objašnjava Filip i dodaje: „Naš bolid ima veliki potencijal. Ove ćemo ga godine poboljšati novim aero paketom, sustavima hlađenja, smještajem kilera, novom, puno lakšom i čvršćom šasijom, otkloniti sve probleme po pitanju struje, upravljačkih sustava, smanjiti masu, a da funkcionalnost i dalje bude ista što sve dovodi i do puno boljih performansi.“ – zaključio je Filip Čavić.

Interes za ovogodišnji događaj Formula Student Alpe Adria dosegnuo je izuzetne razmjere. Za sudjelovanje se prijavilo čak 280 timova iz cijelog svijeta od kojih je na temelju stručnog kviza odabrano 60 najboljih. Tako mladi inženjeri iz 56 zemalja poput Švedske, Ukrajine, Italije, Poljske, Belgije, Finske pa do dalekog SAD-a, Australije, Saudijske Arabije, Indonezije, Australije, Taiwana, Irana, Jordana, Liberije, Malezije, Indije i brojnih drugih dolaze u Hrvatsku. FSB Racing tim ove će se godine natjecati na četiri eventa – pripremnom u Mađarskoj, zatim u Češkoj, Poljskoj i Hrvatskoj.

Formula Student Alpe Adria međunarodno je studentsko natjecanje na kojem mladi inženjeri imaju priliku dizajnirati, konstruirati, testirati i utrkivati se s vlastitim prototipovima trkaćih bolida. Ovo natjecanje nije samo izvor natjecateljskog duha, već i platforma koja omogućuje studentima da svoje teorijsko znanje primijene u praksi. Sudjelovanje u ovom natjecanju predstavlja korak prema budućim karijerama u inženjeringu te priliku za stjecanje neprocjenjivog praktičnog iskustva i komunikacijskih vještina.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details