• Vijesti
  • Nadkategorija: AMS
  • Objava

Geely tvrdi da će njihovi hibridi imati prosječnu potrošnju 2 litra na 100 km. Tvrdim da lažu!

Geely tvrdi da će sa tehnologijom naslonjenom na novu platformu, njihovi hibridi prelaziti i do 2000 kilomeara, sa prosječnom potrošnjom od svega dva litra na sto pređenih kilometara. Kažu da je koeficijent ...

... iskorištenja goriva kod ovih sustema 46 posto, i da je to jedan od najvećih na svijetu. Ne bih se složio, a neću se složiti i da sa 46 posto iskristivosti mogu postići takvu potrošnju sa hibridnim automobilima. Ukoliko su tu baterije koje se mogu puniti i kući, onda OK, može sve! Ali sam hibridni sistem, sa rekuperiranjem enegije i sa takvim koeficijentom iskorištenja da troši svega dva litra, govorim kao inžinjer, je NEMOGUĆE. 

Eto, vidjet ćemo hoću li ja pobucati diplomu ili će ipak ispasti da sam u pravu. Jer da bi se pokretao automobil od tone i po, sa primarnim benzinskim motorom, i pri tome tošio dva litra benzina, ili kako sjevernije kažu, dvije litre benzina, koeficijent iskorištenja toplotne energije iz benzina bi trebala biti, pa ako ne 100 posto onda blizu, a to je NEMOGUĆE. Možda trač politički tabloidi ili ovi što se razumiju u radio amatere a pišu o automobilima bolje znaju :) :) :) :)

Kažu da će doseg njihovih hibrida biti i do 2000 kilometara ana 100 kilometara.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details