• Vijesti
  • Nadkategorija: AMS
  • Objava

Volvo je napravio zadnji automobil pokretan dizelom....

Volvo XC90, napravljen u Torslandu neki dan je, prema riječima odgovornih u Volvu, posljednji automobil na pogon dizeom koji je Volvo napravio! Kako ružna rečenica, a život je navika, i nekada nismo spremni za nekakve ovakve promjene. ...

... Ali dešavalo se tih promjena još. Koliko nas ima fiksni telefon u kući? Nestali su. Ili CRT ekrane, i da ne nabrajam. Tako je i sa automobilima, mislim da iza dizela nestaju i benzinci, a struja i elektromotori su tu da ostanu. Do kraja ovog stoljeća nećete imati ni automobilske medije, niti volane u automobilima, a tadašnji stanovnici će se čuditi da su postojala vremena gdje su ljudi upravljali svojim automobilima. 

Ovaj Volvo XC90 da je otišao na tržište, sigurno bi vremenom imao jako veliku vrijednost, ali plavi SU neće ići u salon, ide u muzej Svijet Volva u Gothenburgu. Volvi ugrađuje dizele u automobile od 1979. godine, a do sada su napravili preko devet miliona automobila pokretanih dizel motorima.Prvi je bio 244 GL D6, a dizel pod haubom je bio Audijev. Prvi vlastiti dizel su ugrađivali tek od 2001. godine. 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details