• Vijesti
  • Parent Category: AMS
  • Objava

Toyota bZ4X, nadgradnje vrijedne spomena za 2024. godinu

Baterije će biti predmet najviše usavršavanja, a njihovo optimalno korištenje radni zadatak bez kraja za inžinjere. Toyota je uradila određena poboljšanja na svojem odličnom bZ4X modelu. ...

To je onaj model za koji su novinari mostarskog tabbolida bljesak rekli u testu da ima e-CVT mjenjač. Automobil nema nikakvog mjenjača, i sve je direct-drive sistem. Fascinantno je dati sebi za pravo javno pisati o nečemu o čemu nemate pojma. Autoriteti za automobile za PR Toyote iz Sarajeva, uz kliks. Tabolidi dočekali svojih pet minuta slave, a koliko vrijede pitajte sebe, da li tu čitate recenzije mobitela kada ih kupujete, automobila, bilo čega? Naravno da ne.

Vratimo se Toyoti. Poboljšali su punjenje baterija na niskim temperaturama, tačnije skratili vrijeme punjenja, i to intervencijom na izmjenjivaču toplote dizalice topline (od ove rečenice onoga sa klix.ba bi zaboljela glava), čime su ipak baterije približili temperaturnom opsegu optimalnog punjenja. 

Takođe, klimatizacija je dorađena. Ispred volana nalazi se, i instrument table naravno, nalazi se dakle izvor toplog zraka koji treba da na najbrži i najkraćim mogućim putem ugrije putnike na prednjuim sjedištima. Optimizacija kako rekoh. 

Nije to sve, nadograđen je i sistem koji prepoznaje potencijalni sudar, u ovoms lučaju, da izvinete, sa zada, a kada to detektira onda pali zadnja svjetla, kako bi onaj iza, hajvan koji se zaletio vjerovatno buljeći u mobitel, možda i upratio kakvu glupost izvodi i počeo da koči na vrijeme. 
Dodat je i digitalni ključ, pa možete i sa android ili iOS mobitelom otključatiti i pokrenuti automobil. Ovaj digitalni ključ može biti na pet uređaja, dakle svi u familiji, ili kolege na poslu, ili .... ljubavnica. 

Na evropskom tržištu ove godine!

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details