• Vijesti
  • Parent Category: AMS
  • Objava

Porsche Macan, prodaja se ZAUSTAVLJA u EU, problem je "cybersecurity"

Ne znam po koji put se ovdje piše da Volkswagen Grupa ima problema sa programerima, i postoje doslovno oko četiri stotine upražnjenih radnih mjesta u njihovoj firmi koja se bavi ovim. I otuda i ovo, a to je da se ...

... Porsche Macan prestaje prodavati u zemljama Evropske Unije na proljeće, a razlog je što Macan benzinac ne može da ispoštuje propise koji se tiču kibernetske sigurnosti (cybersecurity). 

Kako kažu u Porscheu, prilagođavanje standardima bi bilo preskupo. Kao da ne zarađuju dovoljno, da to urade. Ipak mislim da to nisu u stanju u ovom momentu. 

Treba reći da razvijaju novi mode, bit će ISKLJUČIVO ELEKTRIČNI, a platformu dijeli sa Audijem. Mjeseci su ostali do premijere, a da se ne lažemo, ja očekujem bar jedno prolongiranje presdstavljanje. 

A Macan se prestaje prodavati u sljedećim zemljama: Austriji, Belgiji, Bugarskoj, Hrvatskoj, Kipru, Češkoj, Danskoj, Estoniji, Finskoj, Grčkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Irskoj, Italiji, Latviji, Litvaniji, Luksemburgu, Malti, Holandiji, Poljskoj, Portugalu, Rumuniji, Slovačkoj, Španiji i Švedskoj. 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details