• Vijesti
  • Parent Category: AMS
  • Objava

GLUPOSTI: Kako boja automobila utiče na vjerovatnoću da će se naći u nesreći?

Nećete vjerovati, ali najmanje jedan politički-trač-tabloid je sa naslovom "Čini se kako vozila određene boje imaju veću šansu za sudjelovanje u prometnoj nesreći". Ovako; ...

... treba biti baš dobro glup pa tvrditi da boja ima veze sa tim hoće li se automobil naći u nesreći ili ne. Možemo sada u mikronima računati da li se neka boja više vidi ili ne, ali danas svi imaju dnevna svjetla, i za jedan ispravan automobil, ovo nema apsolutno nikakve veze.

Autor koji je u stanju ovo kopirati od drugih nema pojma niti šta je statistika, ili Matematika 3 na nekim visokoškolskim ustanovama, nepoznatim za njega. Ovo što se navodi brojkama, to je samo podatak koliko je automobila sa kakvim bojama učestvovalo u nesrećama. Nije uzeto to da li u nekom području imamo recimo "šafran" obojenih, jedan, dva, pet stotina, ili je sivih 10 hiljada. I pod uslovom da je svih boja jednak broj, onda bi trebale biti ravnomjerno raspoređene i na liče i komercijalne, i na one sa jednakim znanjem za volanom, i .. ništa od toga nije slučaj. Danas će svatko od vas imati slučaj da je u njegovom gradu u udesu bilo možda deset bijelih vozila, sutra dva crna, prekosutra nešto treće.

Ponavljam, treba biti dobro glup i neobrazovan pa tvrditi nešto ovakvo! Ali baš baš glup!

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details