• Vijesti
  • Parent Category: AMS
  • Objava

Evo kako ide prodaja električnih vozila BMW grupe

Evo kako je BMW grupa prodavala isključivo električne automobile, uključene su marke BMW i MINI. U trećem kvartalu prodaja je rasla 79,6 posto u odnosu na isti period prošle godine. I znamo kuda ovo vodi!

BMW marka je u trećem kvartalu prodao 549941 automobil, a od početka godine 1621267 automobil, i oboje predstavlja povećanje 6 posto u odnosu na prošlu godinu. 
MINI je prodao 70384 automobila u trećem kvartalu, rast od 3 posto u odnosu na treći kvartal prošle godine, a od početka godine prodali su 210741 automobil, što je povećanje od 1 posto u odnosu na prošlu godinu. 

Ako gledamo električna vozila, u trećem kvartalu rast od 80 posto skoro predstavlja to da su prodali 93931 automobil. Ovo je 15,1 posto od ukupno prodanih automobila grupe. Sljedeće godine, ako ovim tempom bude išlo to je skoro 30 posto, a za pet godina, kako nedavno napisah imat ćemo na tržištu sliku kakvu sada ne možemo zamisliti. 

Još je zanimljiva činjenica da se baterijska vozila više kupuju, dok je prodaja plug-in tačnije punjivih hibrida opala za 1 posto, skromno ali opala. Punjivi hibridi drže 7,4 posto udjela u ukupnoj prodaji, pa u prilog tome da je struja tu da ostane, i da će za pet godina prevladavati, a ne za 15 kako najavljuju, ide i činjenica da je 22,5 posto vozila koje proda BMW Grupa elektrificirana!

Izvor informacija je BMW!

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details