• Vijesti
  • Parent Category: AMS
  • Objava

Tri modela Kije osvojila nagradu Newsweek Autos 2022

Marka Kia je na ovogodišnjem izboru Newsweek Autos 2022 osvojila tri priznanja. Model Kia Carnival je već drugu godinu zaredom proglašen za "najboljeg monovolumena." Odvažno dizajnirana sportska limuzina K5 je dobitnica priznanja ...

... "Najbolji porodični auto," dok je kompaktni sportski terenac Sportage postao jedan od pet modela "urednikovog izbora." Kod ocjenjivanja su članovi žirija u obzir uzimali karakteristike vozila, specifikacije i dojam u vožnji.

Tri marke iz grupacije Hyundai Motor Group s ukupno 8 nagrada
Južnokorejske sestrinske marke Hyundai Motor, Kia i Genesis su na ovogodišnjem izboru Newsweek Autos 2022 osvojile čak osam nagrada. Pored Kijine tri nagrade odlično se iskazao i Hyundai Motor, takođe s tri nagrade, dok je Genesis slavio u dvije kategorije.

“Naše tri marke – Hyundai, Kia i Genesis – nude modele koje odlikuju vrhunski dizajn, inovativnost, performanse i najbolji kvalitet u svojim razredima. Raduje nas da je Newsweek to prepoznao,” rekao je Chung Kook Park, predsjednik i vođa odjeljenja za istraživanja i razvoj u grupaciji. "Usred tranzicije u novu eru mobilnosti naš glavni cilj ostaje isporuka vozila koja našim klijentima nude nenadmašivu kombinaciju privlačnosti i praktičnosti u svakidašnjici."

Newsweek Autos ocjenjuje dojam u vožnji, funkcije i tehničke podatke
Nagrade Newsweek Autos 2022 predstavljaju najbolji kvalitet u automobilskoj djelatnosti, u 25 kategorija modela i marki. Za nagrade je u obzir došlo oko 150 modela vozila koje je iskusni žiri časopisa Newsweek vrijednovao po kvalitetu, dojmu u vožnji, voznim osobinama i tehničkim specifikacijama. Pobjednici su izabrani kombinacijom bodova pri čemu je dio ocjene uzeo u obzir objektivne karaktetistike i specifikacije pojedinog vozila, dok se ostatak fokusirao na subjektivne dojmove u vožnji.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details