• Vijesti
  • Parent Category: AMS
  • Objava

Volvo Cars počinje sa proizvodnjom C40 Recharge u Gentu u Belgiji

Volvo Cars započeo je proizvodnju svog najnovijeg, potpuno električnog modela, C40 Recharge u svom proizvodnom pogonu u Gentu u Belgiji.

C40 Recharge je drugi potpuno električni automobil Volvo Cars i posljednji iz serije novih potpuno električnih automobila koji će biti lansiran narednih godina. Do 2030. godine Volvo Cars namjerava da uspostavi prodaju isključivo potpuno električnih automobila, što je jedna od najambicioznijih strategija elektrifikacije u automobilskoj industriji. Također namjerava postati klimatski neutralna kompanija do 2040. godine.

Fabrika u Gentu, jedan od najvećih proizvodnih pogona kompanije, predstavlja proboj u napredovanju Volvo Cars ka potpunoj elektrifikaciji. Tu se također proizvodi XC40 Recharge, potpuno električna verzija nagrađivanog kompaktnog SUV-a, kao i prvi potpuno električni model Volvo Cars.

Volvo Cars znatno povećava kapacitet električnih automobila u pogonu u Gentu, na 135.000 automobila godišnje, i već se očekuje da će više od pola proizvodnje fabrike 2022. godine zastupati potpuno električni automobili.

"C40 Recharge je automobil koji predstavlja našu budućnost", rekao je Javier Varela, viši potpredsjednik za industrijsko poslovanje i kvalitet u kompaniji Volvo Cars. “Naše proizvodne aktivnosti i bliska saradnja sa snabdjevačima su ključni za postizanje naših budućih ambicija u oblasti elektrifikacije i klimatske neutralnosti. Naš proizvodni pogon u Gentu spreman je za potpuno električnu budućnost i bit će važan dio naše globalne industrijske mreže narednih godina.”

C40 Recharge je posljednja manifestacija Volvo Cars ambicije za budućnost sa nultim emisijama. Kompanija će tokom narednih godina predstaviti nekoliko dodatnih električnih modela i zalaže se za to da bi već do 2025. godine 50 posto globalne prodaje zastupali potpuno električni automobili, a zatim i u potpunosti do 2030. godine.

Istaknuti automobil nove poslovne strategije kompanije, C40 Recharge, dostupan je online putem volvocars.com na izabranim tržištima širom svijeta. Kupci mogu uputiti internetsku narudžbu iz komfora vlastitog doma ili uz asistenciju svog trgovca.

Prilikom kupovine novog C40 Recharge, vozilo se isporučuje sa prikladnim paketom Care koji obuhvata mnoge usluge, kao što su servis, garancije, pomoć na cesti, pa i osiguranje i mogućnosti punjenja kod kuće tamo gdje je to moguće.

C40 Recharge odlikuju sve prednosti SUV-a, ali s nižom i elegantnijom konstrukcijom. Model C40 Recharge odlikuje upečatljiva konstrukcija pozadi, koja prati donju liniju krova, a novi dizajn prednjeg dijela predstavlja novo lice električnih vozila Volvo, uključujući i prednja svjetla sa najnovijom tehnologijom piksela.

Unutrašnjost C40 Recharge pruža kupcima visoko mjesto za sjedenje koje preferira većina vozača Volva, sa svim mogućnostima boja i dekora jedinstvenim za ovaj model. To je ujedno i prvi model Volvo koji je u potpunosti bez kožnih elemenata.

Kao i XC40 Recharge, i C40 Recharge je opremljen jednim od najboljih infotainment sistema na tržištu, zajednički razvijen sa Googleom i zasnovan na operativnom sistemu Android. Korisnicima pruža instalirane Googleove aplikacije i usluge, kao što su Google Assistant, Google Maps i Google Play.

Neograničeni podaci omogućavaju vrhunsko povezivanje, a C40 Recharge je zasnovan za bežično preuzimanje ažuriranja softvera. To znači da će se, nakon što napusti fabriku, s vremenom nastaviti sam unapređivati.

Pogon se sastoji od dva elektromotora, jednog na prednjoj i jednog na zadnjoj osovini, koje napaja baterija od 78 kWh koja se može brzo napuniti od 10 do 80 posto za približno 40 minuta. Predviđeni domet iznosi oko 440 km.


  • Opisane karakteristike mogu biti opcionalne. Specifikacije vozila i tačna ponuda za kupce mogu se razlikovati od zemlje do zemlje ili možda (još) nisu dostupni na svim tržištima.
  • Vrijeme punjenja zavisi od raznih faktora, kao što su vanjska temperatura, trenutna temperature baterije, oprema za punjenje, stanje baterije i stanje automobila.
  • Domet prema realnom ciklusu vožnje WLTP u kontroliranim uslovima za novi automobil. Domet u stvarnim uslovima može varirati. Brojevi su utemeljeni na preliminarnom cilju. U toku je konačna certifikacija vozila.
  • Informacije za potrošače su na raspolaganju na linku: https://www.volvocars.com/intl/v/cars/c40-electric

 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details