Ford nije odustao od modela RS, kako to pišu bh tabloidi!

Senzacionalistički naslovi na domaćim tabloidima, od koji svaki ima auto rubriku, jer valjda tu neko ima i vozačku dozvolu, ovih dana pišu sa oduševljenjem da je Ford ...

... odustao od projekta Focus RS sa najnovijom generacijom.

Naravno, to je njihovo prevođenje senzacionilističkih naslova sa kojekakvih portala, a istina je da Ford razmišlja o načinu kako da napravi benzinac najveće snage 400 KS, a istovremeno da ispoštuje evropske regulative o ispušnim plinovima. Konkretnije, hoće benzinca od 2,5 litra sa četiri redno postavljenja cilindra da osnaže do 400-ak konja, a to da Focus RS još nije mrtav u kancelarijima inžinjera Forda potvrđeno je za car Advice magazin iz samog Forda. 

Ne treba se čuditi, ti tabloidi su u lovu za banerima i reklamama u stanju pisati o Focusu RS, a za minut ista osoba će analizirati da li je SARS-CoV2 nastao prirodnim ili vještačkim putem, a naveče će analizirati precesiju u korelaciji sa Muskovim Space X programom. I pored svega toga, da ukinu komentare na stranicima gdje nema ništa drugo no govor mržnje, posrpdivanje, niko to ne bi čitao. 

Niko ne kaže ni da će Ford predstaviti niti da neće, samo da je potpuna laž da je Ford potpuno osustao od projekta koji bi bio jedan od dva-tri hothatch automobila vrijedna pažnje.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward