• Vijesti
  • Parent Category: AMS
  • Objava

Passat će se prestati proizvoditi u Njemačkoj?

U tekstu o Volkswagenu i njegovim planovima da napravi 50 miliona automobila sa električnim pogonom godišnje (klikni ovdje), spomenuli smo i pogone u Emdenu, i da ih prepravljaju kako bi proizvodili električne automobile. 

A baš tu se pravi Volskwagen Passat. Dalje, jeste li znali da je prodaja Passata za prvid devet mjeseci ove godine pala sa 5,6 posto? Ovo ne znači da će ga se Volkswagen riješiti, ali izgleda da ono "Made in Germany" više neće biti njegov dio imidža. Naime, AutoNews tvrdi da će se njegova proizvodnja preseliti u Škodine pogone u Češku. U mjesto Kvasiny gdje se proizvodi Superb. 

Ipak i ti pogoni su blizu svojeg najvećeg predviđenog kapaciteta, pa se traži lokacija i za nove pogone. Za sada Bugarska i Turska imaju dobre šanse da investicija ode tamo, mada je u Bosni i Hercegovini električna energija jeftinija, morske luke su blizu (Ploče i Bar), a željeznička infrastruktura postoji. Možda bi i mostarski Aluminij riješio svoje probleme, počevši praviti gotove proizvode od aluminija kao svaki takav proizvođač na planeti, a ne da prodaje balvane od aluminija da se neko drugi bogati.

Kako god, izgleda da će na Passatu pisati "MADE IN CHECH REPUBLIC"!!

 

 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details