Porsche priznao da mu je ugled poljuljan! Prodaja će opasti?

Nije Porsche, to je naslov, nego odgovorni u Porscheu, ali shvatate. Pozadina ovakve izjave je afera sa varanjem na testu čistoće dizel motora, poznatijoj kao "Dieselgate", alidirajući radi senzacionalizma na aferu "Irangate". Svi brendovi Volkswagen grupe ...

... morali su da opozovu ili otkupe milione vozila pogođenih aferom. Šef Porschea je priznao da je i sam brend pretrpio štete po ugled, a to je opisao riječima ovako: "the company’s reputation has suffered heavily as a result of the scandal". Ovo je rekao za britanski BBC. 

Porsche je u febvruaru ove godine zaustavio prodaju automobila sa dizel motorima. Nikada nisu ni razvijali svoje motore, nego su koristili ono što potiče iz Audija. Da ne pričamo o tome koliko dijele drugih elemenata sa ostakom Volkswagen Grupe. Prvo model masovne produkcije pokretan dizelom kod Porschea je Cayenne, i pokazali su ga prije 10 godina. 

Porsche će sigurno slabije prodavati automobile na nekim tržištima, radi ovoga. Sigurno će tako biti i u Bosni i Hercegovini. Zato će se oni okrenuti i hibridnim tehnologijama, kako bi automobili potrošnjom bili prihvatljivi ljudima koji bi kupili diesel.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward