CNET i MotorWeek nagradili Kiu Stinger

Kia Stinger dobitnik je brojnih prestižnih priznanja evropskih i američkih medija. Sve veći broj priznanja za Stingera je ovu sportsku limuzinu svrstao među Kijine modele s najviše osvojenih nagrada – i to u tek nekoliko mjeseci od početka prodaje.
Stinger je izabran za Auto godine po izboru internet portala Roadshow by CNET 2018 (‘Shift Award Vehicle of the Year’), i 'Najbolji u 2018. godini' (‘Best of the Year’) po izboru gledalaca američke televizijske emisije MotorWeek, što je najprestižnije priznanje od svih 14 kategorija.
 
Finalista evropskog i američkog izbora za auto godine
Stinger je između ostalog i finalista izbora za evropski i američki auto 2018.

Bryan Cho, šef marketinga u Kia Motors Corporation, kaže: “Ponosni smo na to što smo postigli sa Stingerom, a brojne nagrade potvrđuju njegovu globalnu privlačnost. Kupcima pruža nešto sasvim drugačije i uzbudljivije po pitanju dizajna, karaktera i performansi. Fino je vidjeti kako mediji širom svijeta prepoznaju napore naših inžinjera i dizajnera.”

Stinger pohvaljen zbog dizajna, tehnike i performansi
Stinger je pohvaljen u automobilskim medijima zbog zabavnih voznih osobina, uglađenosti  i izuzetnih performansi, karakterističnih za grand touring vozila. Kijin najnoviji model je proglašen za auto godine u Slovačkoj, ‘performans auto godine’ u Velikoj Britaniji i ‘Trophée Argus 2018’, u vodećim francuskim medijima. Stinger je bio i u najužem izboru za auto godine u Češkoj.

Njegov gran turismo izgled nedavno je nagrađen priznanjem ‘iF design’ za 2018. godinu, koje je jedno od najprestižnijih priznanja na području automobilskog dizajna, dok je Stingerov 3,3-litarski twin-turbo benzinski 6-cilindrični motor svrstan među 10 najboljih motora u 2018. godini po izboru američkog magazina Ward.

Stingera su dizajnirali Peter Schreyer, Kijin glavni dizajner i predsjednik Kia Motors Corporation, i Gregory Guillaume, glavni dizajner u Kia Motors Europe. Šasija i pogon su tokom procesa nastajanja testirani na Nürburgringovom čuvenom Nordschleifu i različitim cestama širom svijeta. Posebno odskače najsnažnija izvedba sa 3,3-litarskim twin-turbo 6-cilindričnim benzinskim motorom*, s kojim je Stinger postao Kijin najsnažniji serijski automobil i model s najbržim ubrzanjem u 74-godišnjoj istoriji Kije. Sva tri motora (pored 3,3-litarskog  su tu i 2,0-litarski benzinski i 2,2-litarski turbodizelski) prenose snagu do točkova pomoću 8-stepenog automatskog mjenjača, a kupci imaju i mogućnost izbora zadnjeg pogona ili pogona na sva 4 točka.Kia Stinger uskoro u prodaji u Bosni i Hercegovini od kraja ovog mjeseca!

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward