Kia pokupila Good Design nagrade

Kia Motors je na najnovijem izboru dizajnerskih nagrada GOOD DESIGN za 2017. godinu dobila nagrade za 3 svoja najnovija modela.

GOOD DESIGN nagrade u kategoriji ‘prevoz’ za nove modele Rio, Stinger i Niro
U kategoriji ‘prevoz’ je Kia osvojila priznanja za dizajn nove kompaktne kombilimuzine Rio, fastback sportske limuzine Stinger i hibridnog krosovera Niro.

8 godina zaredom korejski brend dobitnik nagrada GOOD DESIGN
To je osma godina zaredom u kojoj je Kia osvojila nagrade GOOD DESIGN za svoja vozila. Prethodni Kijini nagrađeni modeli su bili kako konceptni automobili (npr. Telluride iz 2016. i GT4 Stinger iz 2014.) tako i serijski modeli (električni Soul EV i premium limuzina Cadenza).

Seon Ho Youn, vođa Kijinog dizajnerskog centra, kaže: “Naši dizajneri širom svijeta neumorno stvaraju prekrasno dizajnirane nove modele, čime privlačimo nove stranke i povećavamo svijest o brendu. Nagrade GOOD DESIGN za tri naša nova modela su potvrda njihovog izvanrednog rada.”

Nagrađeni modeli Rio, Stinger i Niro nastali su kao plod saradnje Kijina tri dizajnerska studija u Namyangu (J. Koreja), Irvineu (Kalifornija) i Frankfurtu (Njemačka).

Svečana podjela nagrada tradicionalno se održava u čikaškom muzeju za arhitekturu i dizajn u saradnji s evropskim centrom za arhitekturu, umjetnost, dizajn i urbane studije. Žiri GOOD DESIGN, koji čine nezavisni stručnjaci s područja dizajna, automobilske industrije i medija, koji poznaju i pokrivaju dizajn, ocijenjivao je kandidate na osnovu različitih kriterija – inovativan dizajn, nove tehnologije, oblik, materijali, izrada, koncept, upotrebljivost, energetska učinkovitost i uticaj na ekologiju. Sva tri Kijina ovogodišnja predstavnika su ostavilia pozitivan utisak na osnovu svih ocjenjivanih kriterija.

GOOD DESIGN, koji se održava već 67 godina, spada među najstarija i najprestižnija svjetska priznanja. Nagrade GOOD DESIGN nagrađuju najinovativnije i najnovije dizajnerske kreacije s područja industrije, proizvoda i grafike iz Evrope, Azije, Afrike i obe Amerike. Žiri je ove godine ocijenjivao dizajnere i proizvođače iz 49 zemalja.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward