TRGOVCI AUTOMOBILIMA - 14. SEZONA

BMW E9 iz 1972., Alfa Romeo Spider Quadrifoglio iz 1987, Ford Mustang Mach 1 iz 1973., Austin Healey 3000 BJ8 Mark iii Phase 2 iz 1965., Jeep Wagoneer iz 1988., Saab 96 iz 1973., Toyota Supra P iz 1982. - ako na prvu znate o kakvim se automobilima radi, onda vam

je jasno koju premijeru na Discovery Channelu ne smijete propustiti. Serija Trgovci automobilima (Wheeler Dealers) kreću u 14. sezonu, subotom od 19h, počevši od 16. decembra.

Mikeu Breweru, stručnjaku za procjene automobila, se priključio novi mehaničar Ant Anstead. Mike i Ant sarađuju već gotovo 10 godina, a sada po prvi put zajedno rade na automobilima za popularnu seriju. Mike kao i obično kreće u potragu za starim njemačkim, švedskim, britanskim, talijanskim, japanskim i američkim automobilima koje Ant mora popraviti i restaurirati. Sređen automobil na kraju se treba prodati, a pritom naravno nešto i zaraditi.

Nova sezona otvara se specijalnom 70-minutnom epizodom u kojoj Mike kupuje  Ford Escort RS Cosworth iz 1995. godine. Cosworth je izuzetno teško pronaći u Americi, budući da ih je samo 25 uvezeno u SAD, a od tih 25 samo 12 je registrirano za vožnju. Izvorno dizajniran tako da zadovoljava uvjete za Svjetsko prvenstvo u reliju, Cosworth je postao opsesija brojnih natjecanja u reliju širom svijeta. Stoga Ant ne može vjerovati svojim očima kad Mike u njihovu radionicu uparkira Cosworth, te se hitro baca na posao kako bi zavirio ispod haube i otkrio tajne Cosworthova Lackluster motora.

U svakoj epizodi serije TRGOVCI AUTOMOBILIMA Mike kreće u lov na odabrani automobil za pravu cijenu – lista oglasnike, pretražuje internetske aukcije, auto-moto klubove i garaže prije kupovine. Ant preuzima posao od trenutka kada Mike parkira automobil u radionicu i odmah dijagnosticira probleme s motorom, karoserijom, elektronikom i unutrašnjosti automobila. Ant tada objašnjava gledateljima svaki korak dok otklanja probleme i popravlja automobil sve dok ne izgleda kao novi. Kada popravci budu dovršeni, Mike i Ant testiraju vozilo prije nego što ga prodaju sljedećem najboljem vlasniku koji će ga cijeniti onako kako zaslužuje.

Glavni zadatak serije TRGOVCI AUTOMOBILIMA je ohrabriti entuzijaste i istinske zaljubljenike u automobile, kako bi stekli što više informacija i znanja te se i sami upustili u  rješavanje problema i izazova s kojima se suočavaju kod projekata u vlastitim garažama.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward