• Vijesti
  • Parent Category: AMS
  • Objava

Ekskluzivni M Performance dijelovi za novi BMW M5

Las Vegas/München. Od svjetske premijere u kolovozu, novi BMW M5 (kombinirana potrošnja goriva: 10,5 l/100 km, kombinirana emisija CO2: 241 g/km*) privukao je pozornost širom svijeta. Na događaju SEMA Show u Las Vegasu, BMW predstavlja još

jednu istaknutu značajku: sveobuhvatan raspon ekskluzivnih M Performance dijelova za BMW M5. Sve komponente iz asortimana M Performance dijelova razvijene su pomoću BMW M motorsport tehnološkog znanja i iskustva i međusobno su savršeno usklađene. One ne samo da ističu sportski i luksuzni izgled limuzine visokih performansi, nego i ispunjavaju funkcionalne zahtjeve u pogledu aerodinamike, hlađenja i lagane konstrukcije. Većina ekskluzivnih M Performance dijelova za BMW M5 bit će dostupni u obliku komponenti za naknadnu ugradnju kada vozilo bude lansirano na tržište u ožujku 2018. godine, s daljnjim proizvodima koji će uslijediti u srpnju 2018. godine.

Aerodinamika u savršenstvu.

Brojne istaknute značajke sadržane u rasponu dodataka razvijene su posebno za BMW M5 uključuju paket koji sadrži M Performance aerodinamične komponente. Svi navedeni dijelovi izrađeni su od laganih ugljičnih vlakana i detaljno izrađeni rukom. Dostupne su slijedeće aerodinamične komponente: novo dizajnirani prednji priključak, dodaci za pragove, stražnji spojler od ugljičnih vlakana, stražnji spojler od ugljičnih vlakana Pro (**) i stražnji difuzor. Sve ove komponente naglašavaju snažan i sportski izgled BMW-a M5, uz osiguravanje optimiziranih aerodinamičnih karakteristika i još sportskije rukovanje.

Dodatne komponente iz asortimana M Performance dijelova savršeno su prilagođene aerodinamičnom paketu i  nude dodatne detalje BMW-u M5. Vidljive prednje i bočne ukrasne letvice za zračne otvore od ugljičnih vlakana (**) koje nose M logotip i M Performance kućišta retrovizora od ugljičnih vlakana dodatno poboljšavaju sam izgled od ugljičnih vlakana. M Performance folija na pragovima naglašava dodatke za pragove, optimalno zaokružujući izrazito sportski izgled koji aerodinamični paket pruža.

Najnovija tehnologija iz motorsporta donosi performanse BMW-a M5 na cestu, dok jamči superiorno vozno ponašanje sve do granica automobila. Zahvaljujući još sportskijem podešavanju, novi BMW M Performance amortizer s oprugom posebno razvijen za BMW M5 osigurava odlično držanje na cesti i povećava voznu dinamiku uslijed izravnije povezanosti vozila s cestom. Štoviše, crvene spiralne opruge dodaju i dodatne vizualne značajke. Opružne ploče su podesive.

Ugljično keramičke kočnice jamče vrhunske karakteristike kočenja. Sportske disk pločice temelje se na izdržljivim pločicama za kočenje dokazanim u motorsportu i nude prednosti poput kraćih udaljenosti kočenja, boljeg odaziva kočnica i veće toplinske otpornosti. Nadalje, bolja raspodjela kočionih snaga omogućava poboljšanu dinamičku kontrolu kočnica.

Novi BMW M Performance sportski ispušni sustav, koji će biti na prodaji isključivo u SAD-u i Kanadi, jamči emocionalni motorsport zvuk. Prigušivač ispušnog sustava izrađen je od titana s dodatnim oblogama od ugljičnih vlakana za ispušne plinove. Optimizirano usmjeravanje ispušnih plinova sa smanjenim protutlakom povećava snažan V8 TwinTurbo zvuk i ističe sportski doživljaj vožnje.

Sustav M Performance Drive Analyzer, također preuzet iz motorsporta, inovativan je alat za snimanje i vrednovanje svih važnih podataka dinamike vozila. Sustav nudi sveobuhvatne, profesionalne mogućnosti za snimanje i analizu, koje se mogu ocjenjivati i prikazivati na pametnom telefonu. Drive Analyser određuje niz relevantnih pokazatelja kao što su različiti podaci o motoru, brzina i najveće vrijednosti, trenutna brzina, uporaba papučica gasa i kočnica te bočno ubrzanje. Kada postanu dostupni, rezultati se mogu izravno prikazati na pametnom telefonu kao videozapisi ili grafički prikazi putem aplikacije M Performance Drive Analyzer, koja je besplatna BMW kupcima. Nadalje, kupci koji žele snimiti svoju vožnju, BMW M Performance dijelovi nude držač akcijske kamere Trackfix, koji se može montirati u navoj kuke za vuču na prednjem ili stražnjem kraju vozila.

Sportski, dinamičan izgled do najsitnijih detalja.  

M Performance dijelovi za BMW M5 donose istinski osjećaj trkaće staze u svakodnevni život - i u smislu vizualne prisutnosti. To uključuje motorsport pruge u tipičnim M bojama koje dodatno ističu sportski dizajn automobila i pružaju mu vlastiti osobni karakter. Detaljno ručno izrađeni M Performance prošireni poklopac motora od ugljičnih vlakana pravi je mamac za poglede i također čini trkaće gene vidljivim na mjestu gdje njegove performanse imaju svoje podrijetlo - u prostoru motora.

Trkaći izgled također se primjenjuje na unutarnje komponente vozila. M Performance upravljač (**) donosi pravi motorsport osjećaj zahvaljujući svojoj prepoznatljivoj geometriji i izrazito naglašenom Alcantara području hvatišta i pokrovu upravljača od ugljičnih vlakana. To je dodatno poboljšano novo dizajniranim ručicama za promjenu brzina na upravljaču od ugljičnih vlakana (**) i pokrovu ručice za promjenu stupnja prijenosa od ugljičnih vlakana (**). M Performance podne prostirke savršeni su dodatak unutarnjem ambijentu automobila. Najkvalitetniji detalji od ovjesa do unutrašnjosti otkrivaju da BMW M5 i M Performance dijelovi imaju svoje korijene u moto utrkama, a to također uključuje novi ključni novčanik za BMW M5. Sadrži mješavinu visokokvalitetne Alcantara tkanine i ugljičnih vlakana i nudi savršenu kombinaciju motorsport dizajna i funkcionalnosti. Projicirani M Performance LED logotip, koji zaokružuje asortiman dostupan za BMW M5, također je nepogrešiva izjava.

M Performance dijelovi koji se koriste za MotoGPTM

Jedinstveni model dizajniran za korištenje na trkaćoj stazi uskoro će slaviti svoju premijeru - BMW M5 MotoGPTM sigurnosni automobil. Od 1999. godine BMW M je "službeni automobil MotoGP-a" i službeni partner organizatora MotoGP-a Dorna Sports, implementirajući svoju flotu sigurnosnih automobila kako bi jamčio sigurnost u najbržim serijama moto natjecanja u svijetu. Kao i prethodni model, BMW M5 MotoGP sigurnosni automobil opremljen je mnoštvom BMW M Performance dijelova kako bi mogao u potpunosti zadovoljiti posebne zahtjeve auta predvodnika u profesionalnom motorsportu. To također uključuje M Performance aerodinamične komponente, kao i BMW M Performance sportski ispušni sustav napravljen od titana. BMW M5 MotoGP sigurnosni automobil će svoj prvi nastup na trkaćoj stazi imati na finalu sezone 2017. godine u Valenciji, Španjolska, u studenom. Tijekom sezone 2018. godine, bit će predvodnik voznog parka BMW M MotoGP sigurnosnih automobila.

BMW M5: nova limuzina s visokim performansama.

Zahvaljujući brojnim inovativnim značajkama, novi BMW M5 nudi savršeno rukovanje do granica dinamike vozila - kako na cesti tako i na trkaćoj stazi. To uključuje novo dizajnirani M specifični sustav pogona na četiri kotača koji se prvi put koristi u BMW-u M5. Sustav jamči optimalnu voznu dinamiku kroz precizno upravljanje i savršeno prianjanje. Naši inženjeri su opsežno revidirali srce BMW-a M5, 4,4-litarski V8 motor s M TwinPower Turbo tehnologijom. Isporučuje 441 kW/600 KS i ima maksimalni okretni moment od 750 Nm, što značajno povećava performanse u odnosu na prethodne modele. Ubrzanje od 0 do 100 km/h s novim 8-brzinskim Steptronic prijenosom koji sadrži Drivelogic je samo 3,4 sekunde. Ovjes sadrži M-specifične kinematičke i elastokinematičke elemente koji olakšavaju optimizaciju vozne dinamike. Težina je također presudni čimbenik u smislu učinkovitosti: Ona je dodatno smanjena, između ostalog, krovom izrađenim od plastike ojačane ugljičnim vlaknima.

“Need for SpeedTM Payback”: Individualizacija i visoko tehnološka ugljična vlakna također u interaktivnoj video igri.

BMW je na prezentaciji BMW-a M5 poduzeo inovativne i spektakularne korake: Zahvaljujući partnerstvu s tvrtkom Electronic Arts, po prvi puta je svjetska premijera održana u video igri - "Need for SpeedTM Payback". Stoga su BMW i Electronic Arts predstavili novi BMW M5 po prvi put na Gamescomu u Kölnu, najvećem europskom sajmu za interaktivne igre i zabavu. U video igri "Need for SpeedTM Payback" (izlazi: 10. studenoga 2017. godine), igrači, kao u stvarnosti, mogu nadograditi svoj virtualni BMW M5 s M Performance dijelovima koji su razvijeni posebno za ovaj automobil. Tijekom misija i utrka, igrači mogu generirati virtualni novac pomoću kojeg mogu kupiti i opremiti svoj automobil s originalnim BMW dodacima iz asortimana M Performance dijelova za BMW M5. Ovi originalni dijelovi, uključujući i dijelove od visokokvalitetnih materijala od ugljičnih vlakana, poput onih s kojima je opremljen stvarni BMW M5, savršeno su međusobno prilagođeni kao i vozilu. Tako osiguravaju vidljiv rast performansi i individualnosti i u virtualnom svijetu.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details