Bugatti Chiron, do sada je prodato ....

Stvarno toliko toga se ima napisati o automobilima, da čovjek jednostavno nema ni vremena. ...

... ne mislim na Daciu i slične šklopocije, mislim na ono o čemu vrijedi pisati, radi zadovoljstva, ne da se bilo ko ubjeđuje kako je nešto što se napravi u milionima komada najbolje na svijetu. Pogotovo ako je portal proizvod hobija, ljubavi prema određenoj oblasti, kakav je automotosvijet, a ne trkom za novcem (nema bannera), ili ulizivanjem trgovcima automobila, i PR osobama koje misle da znaju svoj posao, a u stvari ne znaju ni šta znači broj posjeta i struktura posjetilaca na bilo kojem portalu.

Chiron, najmoćniji automobil današnjice sa inžinjerskog ali i mnogih drugih aspekata traži jedan poseban članak, i nadam se da ću stići napisati ga sa činjenicama koje će vas "ostaviti bez daha" kako vole u naslove napisati trač portalčine. Ono što je zanimljivo kod ovog modela jest da je Bugatti već zaprimio 250 narudžbi za ovaj model, dakle pola od planiranih je već našlo svog kupca. Većina kupaca nisu nikada niti napravili testnu vožnju.

Oko 37 posto kupaca je iz Evrope, a na Ameriku otpada 30 posto, dok na Srednji istok otpada 26 posto. Ovo je iznenađujući rezultat .... za neupućene.

Cijena mu je 2.530.000 američkih dolara. 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward