• Video
  • Parent Category: AMS
  • Objava

Tesla Model S 70D nakon pređenih 680.000 kilometara

Električni automobili, koliko mogu izdržati, kako su kvalitetni, koliko mogu preći, i ne mali broj pitanju o ovom pogonu imaju ljudi koji nemaju dodir sa ovim automobilima, ali bi voljeli da znaju više. Idući video je baš za takve, a evo ukratko,...

... automobil je promijenio prednji elektromotor kada je na odometru bilo 611.550 kilometara. Zadnji elektromotor je još uvijek originalni. Pošto je automobil kupljen 2015. godine, garancija na pogonski sklop je bila neograničena, pa su baterije zamijenjene na 402.335 pređenih kilometara. Po cijena goriva u Bosni i Hercegovini, i sa automobilom koji troši, evo 5,5 litara goriva, do te kilometraže bi se potrošilo otprilike 50.000,00 Konvertibilnih Maraka. Nije greška, preračunajte sami. Tu nema troškova ulja, filtera, nema velikih servisa, ležajeva, .... , a sve bismo to imali kod automobila na benzin ili dizel.

Baterije su zamijenjene bez plaćanja! Mijenjani su i neki, uslovno potrošni elementi ovjesa, i to kada je automobil na satu imao 375 hiljada milja, ili u nama razumljivim mjerama 603.500 kilometara. Koliko ste vi izdržali sa elementima ovjesa?? Kompresor klime je zamijenjen na oko pola miliona kilometara. 

I kako vam se čini do sada, i bez gledanja video snimka? 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details