• Video
  • Objavljeno

SVAŠTA: novi Golf ima važan sigurnosni problem (Euro NCAP)

Volkswagen Golf 8 je na EuroNCAP-u osvojio svih pet zvjezdica, uostalom kao i skoro svi testirani automobili zadnjih godina, i u borbi za banner više, ili kakav put u Portugal na kakvu VW premijeru

automobila, džabnu, ili free rezervoar goriva, to će prenijeti svi bh tabloidi, i dodvoravački automobilski mediji. Ali, preskočili su nešto jako važno, vidljivo sa fotografija, a to je da Volkswagen Golf Mk8 ima veliki sigurnosni problem kod bočnog udara!

Dakle, nećete kod bh medija naći da ovo neko spominje kao problem, naravno sve je to ulizivanje ovlaštenim dilerima, ali ćete naći kod drugih:

https://uk.news.yahoo.com/mMTCX8Iq

https://www.motor1.com/golf-crash-test/

Ovi posljednji se i čude otkud pet zvjezdica u svojem naslobu, s obzirom na problem. 

Pogledajte fotografije sa testova, a pogotovo donju. Kod Golfa se kod simulacije bočnog sudara otvaraju zadnja vrata što može biti katastrofalno po putnike koji sjede pozadi. 

Pogledajte zadnja vrata dole. Biste li voljeli da vam dijete sjedi tu, u ne dao Bog nikome, ovakvoj nesreći?? Uslijed pokušaja zadržavanja stanja u kojem se nelazi, izletjelo bi van automobila ako nije vezano, a ne znam ni da je pojas pravljen da sprječava pomjeranja tijela u pravcu ose koja je upravna na uzdužnu osu automobila! Dobro pogledajte!

ovo je situacija pri udaru od 50 km/h. Kod recimo 80 km7h izgleda da bi sličila situaciji kada se sudare dva protona u hadronskom razbijaču čestica!

Za više informacije kliknite neki od linkova gore, ja više nemam živaca pisati o tome koliko je ovaj automobil iza velikog dijela konkurencije (moje mišljenje). 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward