• Video
  • Objavljeno

Novi MINI Countryman sa zvjezdica na Euro NCAP-u

München. Kao najveći model u povijesti marke, novi model MINI Countryman nudi atraktivnu prostornost i osobine ...

... vožnje u kombinaciji s maksimalnom fleksibilnošću. Sada se također ističe u pogledu sigurnosti nakon dobivanja vrhunskih ocjena u ovom području. Premium kompaktni model postigao je najvišu ocjenu od 5 zvjezdica u Euro NCAP testovima. Strogi postupak ispitivanja utvrdio je da je prostrani i svestrani MINI model, također dizajniran za više od predviđene utabane staze, pruža izvanrednu razinu zaštite na svim sjedalima u svakoj situaciji.

Testovi sudara koji provodi nezavisni institut za program ispitivanja sigurnosti Euro NCAP (Program procjene novih automobila) predstavljaju mjerilo glede sigurnosti prilikom nesreća, priznaju se diljem Europe i trajno se poboljšavaju. Testeri analiziraju ponašanje automobila u sudaru u različitim scenarijima udara kako bi se procijenila stabilnost putničke stanice, učinkovitost sigurnosnih sustava i kakve sile djeluju na putnike. Osim toga, postupak testiranja Euro NCAP također uzima u obzir aktivnu sigurnosnu tehnologiju i zaštitu pješaka.

Sigurnosna putnička ćelija novog modela MINI Countryman pokazala se kao čvrsti prostor za preživljavanje u prednjem i bočnom testu sudara, kao i na takozvanom bočnom sudaru o stup. Testeri su utvrdili da je u novom modelu MINI Countryman osigurana stalna visoka razina zaštite od ozljeda, bez obzira na veličinu i položaj sjedala putnika, čime se osigurava i najviša razina zaštite djece. Funkcija naslona za glavu također je pozitivno ocijenjena jer učinkovito štite putnike od ozljeda vrata i kralježnice u slučaju stražnjeg sudara. Novi model MINI Countryman također ima ublaživače sudara u prednjem dijelu branika, kao i aktivni motorni poklopac za optimalnu zaštitu pješaka. U slučaju sudara s pješakom ili biciklistom, poklopac se automatski podiže kako bi se spriječio rizik od ozljeda uslijed udara na posebno čvrste dijelove motora.

Primjerno ponašanje novog modela MINI Countryman prilikom sudara rezultat je integriranog sigurnosnog koncepta koji je ugrađen u svaki model britanske premium marke. Njegove su komponente osmišljene kako bi spriječile nastanak nesreća, kako bi zaštitile putnike što je moguće učinkovitije od posljedica sudara i kako bi aktivirale sustave pomoći što je brže moguće. Jako elastične konstrukcije nosača i precizno definirane zone deformacije osiguravaju da se sile koje djeluju u slučaju sudara selektivno apsorbiraju i drže dalje od izuzetno krute putničke ćelije. Precizno usklađeni sigurnosni sustavu unutrašnjosti osiguravaju maksimalnu zaštitu za sve putnike. Uz to, standardna oprema novog modela MINI Countryman već sadrži upozorenje na sudar s gradskom aktivacijom kočnica. Zaslon tlaka u gumama za svaki pojedini kotač kao i inteligentni hitni poziv s automatskim otkrivanjem mjesta vozila i ozbiljnosti nesreće standardna su oprema na svakom modelu MINI Countryman.

Najbolje ocjene na području sigurnosti su pitanje tradicije za marku MINI. Prethodnik modela MINI Countryman već je postigao najvišu ocjenu od 5 zvjezdica u programu Euro NCAP. Od tog vremena postupci za testiranje nesreća u programu Euro NCAP prošireni su tako da uključuju mnoštvo dodatnih kriterija. Ocjena od 5 zvjezdica za novu generaciju svestranog modela MINI ilustrira kako tehnološki napredak u prepoznatljivom MINI stilu ne samo da pridonosi zadovoljstvu u vožnji nego i sigurnosti u vožnji također.


http://www.euroncap.com/en/results/mini/countryman/26807 


POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward