• Video
  • Objavljeno

e-G-klasa & Schwartzeneger :)

Bilo mi je smiješno nekada da jedan glumac buda odabran od ljudi za Guvernera države. To se desilo sa Arnoldom Schwartzenegerom ...

... u Californiji. Čovjek ni engleski ne priča "kako Bog zapovijeda". No desetak godina iza, u Bosni i Hercegovini imate situaciju, da što si više glup i veći konj, zagarantovana je veća pozicija, još ako pripadaš manjinskim od konstitutivnih naroda u Federaciji. Odmah si ministar za nešto, bez obzira jesi li travnički ekonomista ili ne. 

I onda vidim opet Schwartzenegera, sada ga gledam drugim očima. On je za ove naše institucija, ako ništa zna dva jezika, zaradio je sebi novac svojim radom, a Kalifornija bi bila medju Top 10 najbogatijih država na planeti da je sama za sebe.

"Terminator" je boravio u rodnoj Austriji, a tu je uživao vozeći električnu G-klasu. Baterije se dopune za 25 minuta do 80 posto ukupnog kapaciteta (150kW punjač). Autonomija sa jednim punjenjem je 186 milja (pomnožite sa 1,609 za kilometre). Do stotke dođe u 5,6 sekundi,m a najveća snaga je oko 480 KS.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward