• Video
  • Nadkategorija: AMS
  • Objava

Diplomatske tablice = divljaci?

Nevjerovatno je koliko sebi za pravo uzmu idioti koji voze automobile sa diplomatskim tablicama po Bosni i Hercegovini. ...

... Evo primjera od 23.01. ove godine sa puta M17, gdje idiot u Insigniji divlja po cesti kako hoće, i mislim da ima osjećaj da ima one dvije nule u imenu, dakle dozvolu za ubijanje po cesti uz ubjeđenje da ne odgovara nikome. Ne padne mu napamet šta da uzrokuje nesreću u kojoj nekoga dovede u opasnost i familiju mu, i da svi prežive i suoče se oči u oči, i kako bi prošao. Misli li da je nekoga briga što je on CD i da će to CD staviti ispred sigurnosti svoje familije?

Policija je kriva za sve ovo. I poslodavci! A upitnik je u naslovu čisto da napomenemo da nisu svi ovakvi, sjećam se gospodina u godinama u Santa Fe modelu i jedne uredne vožnje koja je prožeta uživanjem. A pogledajte ovu budalu sa tablicama: 80-A-042.

NAP: Zakon o zaštiti ličnih podataka kaže da se u javnost ne smije iznositi ništa preko čega bi se određena osoba mogla identifikovati imenom i prezimenom i jednoznačno. U ovom slučaju imamo tablicu CD, koja pripada pravnom licu, a da pripada i fizičkom licu, samo organi sigurnosti imaju pravo pristupa registru tablica, dakle niko od nas običnih smrtnika ne može identifikovati nekoga po imenu i prezimenu, te je ovo daleko od kršenja Zakona o zaštiti ličnih podataka kao i naša galaksija od tačke gdje se desio Big Bang. I da jest kršenje, osjećamo obavezu pomoći identifikovanju potencijalnog ubice na cesti koji je na kratkoj dionici napravio ove stvari, pa zamislite na putu od 100 km koliko je načinio prekršaja, koliko je ljudi doveo u opasnost. Ako je stranac treba ga protjerati, ako je naš neko treba mu oduzeti vozačku dozvolu i poduzeti mjere u skladu sa Zakonom!

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details