• Video
  • Objavljeno

Top Gear hoax / video prevara (AMG G63 6x6)

A evo o čemu se radi. Top Gear, brend kojem se vrijednost procjenjuje na desetke miliona funti, je kod videa u kojem ...

.... hvali Mercedes G63 AMG 6x6, a koji je sniman u pustinjama oko Dubaia, u dijelu videa na kojem prikazuje kakav je to nagib kojim će se spustiti ovaj automobil napravio očito nešto što izaziva sumnju u nagib koji žele prikazati, pa ako je ovo sumnjivo onda su sumnjivi mnogi drugi snimci kod kojih se prevara nemože ovako jednostavno uočiti. 

Konkretno, radi se o ovome dijelu video snimka:

http://youtu.be/r79DTyHGLfM?t=8m23s

Ili ako vam je lijeno tražiti evo video snimka ovdje, a nađite dio na pozciji 8 minuta i 25 sekundi.

Pogledajte kakav je to nevjerovatan nagib kojim će se spustiti ovaj kamion na točkovima. Nije li impresivno? Jeste! Ali na prvi pogled. Pogledajte sliku:

Nije li gsopodin Hammond pod malo neuobičajnim nagibom za prirordno stajanje? Jednostavno ono nije naginjanje, neprirodno je. A hajdemo ga staviti u prirodan položaj, pa da vidimo kako izgleda onaj nagib koji "oduzima dah" (otrcana anovinarska fraza / naslov).

I, ima li razlike?

Mislim čemu sve ovo? Čemu senzacionalizam? Je li ovaj 6x6 manje impresivan ako se pokaže šta zaista može? Zašto treba ovakva montaža? Je li bi to neko ko voli Top Gear smanjio svoju ljubav ka njemu? Ka ekipi? Nevjerujem.

No, s obzirom na današnje stanje civilizacije, čudilo bi da se i ovo ne radi po principu "novac i marketing po svaku cijenu"!

Žalosno! 

Ko nevjeruje, neka pogleda kada Hammond izlazi iz automobila, da li nagib automobila i terena bolje odgovara njihovoj situciji sa videa, ili ovoj slici iznad!

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward