Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Automobil vas je dobro služio niz godina, ali sada je vrijeme za novi i želite ga prodati, naravno, što je moguće jednostavnije i po što boljoj cijeni. Ali koji je najbolji način za to???

Staro za novo – staro za staro

Najjednostavniji način bi bio zamjena vašega rabljnog vozila za novi ili novi rabljeni automobil u nekoj auto kući. Međutim tu se vrlo često javlja problem da auto kuće u pravilu iz niza sasvim objektivnih razloga (mogućnost da će im trebati više vremena da prodaju vaš rabljeni automobil, nemaju potražnju za takvim automobilima, a novčana sredstva su im angažirana u njemu itd.) za vaš rabljeni automobil nude manju cijenu nego što on vrijedi na tržištu i vi ste u situaciji da gubite novac.

 

Prodaja u vlastitoj režiji

Bez obzira na to hoćete li objaviti internetski oglas preko platformi za oglašavanje rabljenih vozila (a vjerovatno hoćete ako želite doći do većeg broja potencijalnih kupaca) ili zalijepiti podatke o vozilu i kontakt inforamcije na vjetrobransko staklo, ipak ako želite uspješno i bez muke prodati automobil, potrebno je više nego što mislite.

Prije svega određivanje cijene za vaš rabljeni automobil, potom priprema automobila za prodaju, oglašavanje, a potom i dobre pregovaračke sposobnosti. I ne manje bitno, poprilično vremena, živaca i spremnost na razgovor s potencijalnim kupcima u pravilu u bilo koje dana, što je sve osim zabavno. 

Također, i testne vožnje i primopredaja automobila imaju svoje zahtjeve i nose određene rizike, ali o tome drugom prilikom. Uglavnom puno sigurnije i jednostavnije je sve prepustiti profesionalcima, ljudima koji imaju iskustav i time se bave svaki dan.

 

Određivanje cijene

Prvi problem koji se javlja jeste određivanje cijene vašeg rabljneog automobila. Ukoliko odredite nerealnu, visoku cijenu auto će te teško prodati, da ne kažemo nikako. S druge strane ako potcijenite vaš automobil gubite novac. Možete se npr. orijentirati prema cijenama usporedivih automobila, na primjer na internetskim burzama, no i tu su cijene vrlo često nerealne.

Za realnu, pravu procjenu uvijek će vam trebati procjena stručnjaka što poprilično košta (detaljan pregled vozila u servisu, procjenitelj). O koliko se ozbiljnoj stvari radi dovoljno govori podatak da pojedine auto – kuće imaju čitav odjel (četiri ili pet ljudi) koji se bave samo procjenom rabljenih automobila.

 

Opis vozila

Ovdje morate ostati transparentni i pošteni, te opisati automobil koji želite prodati najbolje što znate i možete. To naravno uključuje sve tehničke podatke, opremu, kao i dodatnu opremu, podatke o valjanosti garancije i registracije ukoliko je vozilo pod garancijom ili je registrirano, pa čak i nedostatke.

 

Dobre fotografije

Fotografije automobila moraju biti dobre jer bez vrhunskih fotografija dobre kvalitete, imate loše karte u prodaji automobila. Fotografije bi trebale biti snimljene u pejzažnom formatu i s dobrim uređajem. Fotografije postojećih nedostataka na vozilu također su važne: one potencijalnom kupcu ulijevaju povjerenje i olakšavaju vam moguće naknadne pregovore o cijeni.

 

Vizualno stanje

Ako želite dobro prodati automobil, trebali biste biti sigurni da izgleda privlačno. To uključuje da je automobil čist i spolja i iznutra, bez vaših stvari unutra. Nerijetko je potrebno dubinsko pranje i poliranje kako bi automobil zasjao u punom sjaju, a time i budućem vlasniku štedite vrijeme, jer bi on to svakako sam sebi obavio. Ako svoj automobil predstavljate u osrednjem stanju sami sebi rušite cijenu.

 

Pripremite se za probnu vožnju

Probna vožnja je presudna, ako želite uspješno prodati svoj automobil. Međutim, neke stvari moraju se razjasniti unaprijed: probna vožnja moguća je samo u registriranom vozilu. Obavezno tražite vozačku dozvolu budućeg kupca i držite je kod sebe tijekom probne vožnje. Obavezno i uvijek budite u vozilu tijekom probne vožnje! A da biste izbjegli eventualne probleme s mogućom krađom ne nosite sa sobom dokument o vlasništvu (potvrda o vlasništvu) nego samo prometnu dozvolu.

 

Ali to nije sve...

Nakon prodaje automobila slijedi priprema i potpisivanje primopredajnog ugovora, plaćanje, poslovi oko osiguranja vozila.

Kao što vidite iz navedenog: da biste privatno prodali automobil,potreban je ozbiljan pristup, vrijeme, novac i morate se detaljno pozabaviti time, a pritom niste 100% sigurni da će te postići najbolju moguću cijenu za svoj rabljeni automobil ili da nećete biti prevareni.

Ako želite biti sigurni i postići maksimum pri prodaji vašeg rabljenog automobila, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. i iskoristite naše dugogodišnje iskustvo u prodaji automobila.

Naš tim se sastoji od profesionalaca s dugogodišnjem iskustvom u prodaji automobila i spreman je odgovoriti na sve zahtjeve koje sa sobom nosi prodaja rabljenog automobila. Također, kad Vaš automobil jednom uđe u našu bazu podataka zahvaljujući izvrsnim vezama s distributerima i uvoznicima automobila u mogućnosti smo ga ponuditi u cijeloj mreži naših partnera.

Kako izgleda cijeli proces?

Budući da se zalažemo za kvalitetu i pouzdanost, pomažemo samo pri prodaji rabljenih automobila koji zadovoljavaju određene kriterije. Nakon razgovora o vašim željama i zahtjevima pažljivo pregledamo vaš automobil i provodimo profesionalnu procjenu njegovog stanja. Na taj način utvrđujemo i kako bismo mogli povećati prodajnu vrijednost vašeg automobila. Nekada, čak i male mjere, poput uklanjanja ogrebotina ili potpunog čišćenja mogu znatno povećati cijenu automobila. Zatim utvrđujemo tržišnu vrijednost vašeg automobila i uključujemo vaše vozilo u našu datoteku.

Izrada profesionalnih fotografija i oglašavanje je također naša briga, baš kao i razgovori i pregovori s potencijalnim kupcima.

Naravno, u međuvremenu vi nastavljate koristiti svoj automobil ako i do tada. Kada se pojavi ozbiljno zainteresirana strana, dogovorit ćemo sastanak za prezentaciju automobila u treminu koji vam odgovara. Prezentacija automobila, testna vožnja s potencijalnim kupcem, koa i obrada eventualnih prigovora je također naša briga. Ukoliko dođe do realizacije i kupoprodaje, tu smo da završimo svu potrebnu papirologiju i da pomognemo oko osiguranja vozila.

Dakle, jednostavno prepustite AMS Savjetniku da vodi cijeli proces kupo-prodaje i uštedite vrijeme, živce i novac.


Ako imate nekih pitanja vezanih za spektar naših usluga pišite nam na:


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


ili pozovite 063 525 001


 

Posljednja promjena: Mon 22 May 2023