• Savjetnik
  • Objavljeno
  • Čitanja: 3508

AMS savjetnik

Kupujete novi automobil, a ne znate točno kakav i odakle bi počeli sa potragom, te kod kojeg trgovca automobilima će te dobiti najbolju uslugu i najbolju cijenu? Koliki Vam automobil zapravo treba?

Ne poznajete razliku između dizel i benzinskih motora? Ne poznajete sta znače sve one skraćenice poput: ABS, EBD, TC, ASR, ESP, TSC, PCS, LDA, LTA, RSA, AHB, RTCA....? Ne poznajete razliku ponašanja automobila sa prednjim i zadnjim pogonskim kotačima? Ne znate što je obrtni moment? ne poznajete uvjete garancije? Ne poznajete intervale zamjene svih potrošnih dijelova, kao i cijene istih? Ne poznajete koji automobili imaju probleme dokazane na servisima? Ne poznajete marke i tipove koji se nude? Ne znate tko trenutno ima najbolje akcijske ponude? Ne poznajete značenje međuosovinskog razmaka? Ne poznajete rezultate EuroNCAP testova i šta znače za sigurnost vaše obitelji? Ne znate koji modeli imaju fabričke greške, pa su trebali biti opozivani u servise?  Ako su dvije od ovih tvrdnji istinite - trebate savjetnika!

A šta je s hibridima? Budućnost će definitivno biti hibridna, ali hibridi su već tu i vjerujte biti će ih sve više. Da, možete očekivati pravu ofanzivu elektrifikovanih pogona.

No, koliko uistinu znate o hibridnim vozilima? Jeste li nekada vozili vozilo s hibridnim pogonom? Koje sve vrste hibirda postoje? Koliko je vožnja hibrida efikasnija od vožnje konvencionalnog automobila? Koliko se vožnja hibrida razlikuje od vožnje konvencionalnog automobila? Da li je i koliko je često potrebno mijenjati hibridne baterije? Postoji li rizik od električnog udara? Jesu li hibridi sigurni? Postoji li rizik od zračenja iz baterija? Jesu li hibridi dobri samo za vožnju gradom? Jesu li hibridi ostalih proizvođača  isti kao i Toyotini hibridi? Što ako se baterija isprazni? Jesu li hibridi bučni pri ubrzavanju? Što ako se moja baterija isprazni? Može li hibrid i dalje raditi na električnoj energiji kada ponestane goriva? Trebam li priključiti automobil u napon električne mreže za potrebe punjenja baterije? Hoće li s uporabom hibridna baterija izgubiti snagu i tako povećati potrošnju goriva?

Ili ste pak u potrazi za „novim“ rabljenim automobilom koji najbolje odgovara Vašim zahtjevima, a strah Vas je da ne napravite pogrešan odabir ili da ne kupite „mačka u vreći“ – automobil koji je prešao puno više kilometara nego mu stoji na brojaču, automobil koji je imao težak sudar ili automobil koji odmah nakon kupovine zahtjeva znatna ulaganja?

Ovo je tek dio pitanja koja se postavljaju pri kupnji novog automobila, a mjesta na kojima možete dobiti prave odgovore je jako malo.

S druge strane, ne podcjenjujući investitore, svjesni smo da mnogi ljudi nemaju afinitet prema tehničkim i financijskim pitanjima, da se u svakodnevnom životu često bave i angažiraju u drugim oblastima, a pri kupnji automobila investiraju značajna financijska sredstva u ova teška vremena.

Čak i u najrazvijenijim i u financijski moćnim društvima kupovina automobila, tretira se kao značajna investicija. Statistički gledano investicija u vlastiti dom nalazi se svugdje na prvom mjestu. Automobil se svrstava u kategoriju potrošnih dobara trajne vrijednosti i zahtjeva angažiranje značajnih novčanih sredstava.

Iako, konačna odluka pri kupovini automobila leži uvijek i isključivo na kupcu jer se subjektivni faktor nikako ne može isključiti ni zanemariti, zbog gore navedenog smatramo da je pri nabavci automobila potreban profesionalan pristup i da bi velikom broju kupaca dobro došao stručan, objektivan i neutralan savjet i pomoć pri ovoj investiciji.

Kupovina automobila bi trebala biti zabavna, ali realnost nažalost izgleda drugačije. Naime, istraživanja pokazuju da je samo 1% kupaca stvarno zadovoljno s procesom kupnje automobila, a više od polovice ispitanika proces kupovine automobila smatra kompliciranim i iscrpljujućim.

Ni prodaja rabljenog automobila nije puno zabavnija. Često se događa da želite prodati Vaš rabljeni auto, a procjena u autokući je apsolutno preniska i neprihvatljiva. Vi s druge strane nemate vremena da se pobrinete za to ili ne želite odgovarati na bezbrojne telefonske upite u bilo koje doba dana i na uvijek prisutno pitanje „koja je najniža cijena? “ Profesionalno oglašavanje i profesionalna prodaja Vam garantiraju da će te za svoj rabljeni automobil postići najbolju moguću cijenu.

Upravo zbog svega gore navedenog AutoMotoSvijet kao najpopularniji automobilski medij u BiH je odlučilo obogatiti svoj sadržaj i ponuditi zainteresiranim jedinstvenu uslugu na ovim prostorima u vidu pomoći pri kupoprodaji automobila.

Naš tim se sastoji od iskusnih profesionalaca koji su dugi niz godina u automobilskom novinarstvu ili su dugi niz godina radili za ovlaštene partnere velikih svjetskih proizvođača automobila i mogu na najbolji način odgovoriti na sve izazove prilikom kupovine ili prodaje automobila.

Nudimo širok spektar usluga od analize potreba i savjetovanja pri odabiru automobila preko potrage za idealnim automobilom, pregovaranja oko cijene s često nametljivim prodavačima, preko pomoći oko homologacije i carinjenja (ako je potrebno), pa sve do osiguranja i registracije automobila.

Jednostavno nam prepustite da vodimo cijeli kupoprodajni proces i uštedite živce, vrijeme i novac. Mi za klijenta štedimo dragocjeno vrijeme i nedovoljno poznavanje tržišta, i s nama možete biti sigurni da ste dobili najbolju moguću ponudu za auto koji želite ili pak da ste postigli najbolju moguću cijenu za Vaš rabljeni automobil.

Ako imate nekih pitanja vezanih za spektar naših usluga pišite nam na:


 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 


ili pozovite 063 525 001


Vaš AutoMotoSvijet

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward