Novi BMW 2 Active Tourer

BMW serije 2 Active Tourer predstavlja novost BMW-a u premium kompaktnoj klasi koji ujedinuje funkcionalnost i udobnost s...

... tipičnom BMW dinamikom, stilom i elegancijom. Uz dimenzije od 4.342 mm dužine, 1.800 mm širine i visine od 1.555 m ovaj model u svojoj unutrašnjosti nudi dovoljno mjesta za svoje putnike.
Novi turbomotori sa tri i četiri cilindra, široki paket BMW EfficientDynamics-a, različite funkcije navigacije putem ConnectedDrive sustava te prednji pogon garantiraju sportski doživljaj u vožnji.
Dugi osovinski razmak od 2.670 mm i veća krovna linija stvaraju unutarnji prostor koji daje dosad nepoznati osjećaj. Vozač i suvozač sjede znatno više nego u limuzini. Mnogo pretinaca i, po želji, preklapajuće suvozačevo sjedalo, potvrđuju veliku fleksibilnost i promišljeni koncept unutrašnjosti. Interijer djeluje jednostavan, ali bogat. Opcijonalno se može izabrati i panoramski stakleni krov.
I ovaj model nosi sa sobom tipične karakteristike marke BMW: dupla prednja svjetla, kratko prednje i stražnje izbočenje, visoki razmak osovine, stražnja svjetla u L obliku. U unutrašnjosti su radio, klima i ventilacija usmjereni na vozača, što je također tipično za BMW. Veliki prtljažnik sa 468 l (1.510 l) i preklapajuća zadnja sjedala garantiraju veliku korist u svakodnevnici.Pametan detalj je sklopivi pod u prtljažniku ispod kojeg se nalazi pretinac za odlaganje. Opcionalno namjestiv zadnji naslon povećava komfor na zadnjim sjedalima i mjesto u prtljažniku. Lagani pristup prtljažniku dozvoljava njegov veliki i široki poklopac. Po želji se otvara i zatvara automatski putem tipke ili se može zatvoriti i otvoriti bez dodira.

U ponudi će biti tri snažna i efikasna tro i četvoro-cilindrična motora nove generacije. Prednosti su u kompaktnom načinu konstrukcije, BMW TwinPower Turbo tehnologiji i ispunjavaju norme EURO6.
Odličnu efikasnost i velike performanse predstavlja novi trocilindrični benzinski motor. U 218i Active Toureru (potrošnja goriva kombinirano: 5,2 - 4,9 lit/100 km; emisija CO2 kombinirano: 120 - 115gr/km) sa šest-stupanjskim ručnim mjenjačem ovaj inovativni pogon slavi svoju premijeru u modelu BMW-a.

Kao top model za početak prodaje nudi se BMW 225i Active Tourer (potrošnja goriva kombinirano: 6,0 - 5,8 lit/100 km; emisija CO2 kombinirano: 139 - 135gr/km) sa 8-stupanjskim steptronic mjenjačem. Sa 170 kW/231 KS, ubrzavanju od 0 na 100 km/h u 6,6 sekundi i 240 km/h maksimalne brzine ovaj četverocilindrični motor postavlja nove rekorde u svojoj klasi.

U BMW 218d Active Tourer (potrošnja goriva kombinirano: 4,3 - 4,1 lit/100 km; emisija CO2 kombinirano: 114 - 109 gr/km) radi četverocilindrični motor s 110 kW/150KS. Kao i navedena dva benzinca i ovaj motor je dio nove obitelji motora. Maksimalna brzina iznosi 208 km/h.

Poput svih BMW-ovih modela i BMW serije 2 Active Tourer utjelovljuje izvrsnu voznu dinamiku i užitak u vožnji po kojoj je BMW poznat. Prednji ovjes je fino podešen tako da osigurava optimalnu voznu dinamiku i veliku količinu povratnih informacija s upravljača. Osim što pridonosi voznoj dinamici, postignuto je smanjenje mase upotrebom čvrstih a laganih materijala - jedan od elemenata BMW EfficientDynamics tehnologije. Između ostalog, one također uključuju AUTO start/stop funkciju, regeneraciju energije kočenja i indikator za pravodobnu promjenu stupnja prijenosa.

Pored serijskih modela, BMW nudi seriju 2 Active Tourer u četiri dodatne varijante, koje u svom interijeru i eksterijeru još više odgovaraju željama kupaca. Serijska oprema između ostalog obuhvaća: Radio Professional uključujući handsfree sustav s bluetooth vezom, BMW iDrive s kontrolerom na središnjoj konzoli i 6,5“ velikim zaslonom, senzor za kišu i sportski volan. U modelima Advantage, Sport Line i Luxury Line pored navedene opreme su još uključeni dvozonska klima, PDC straga, svjetla za maglu, Tempomat s funkcijom kočenja i volan s multifunkcijskim tipkama.

Model Sport Line naglašava sportsku stranu vozila, njegov dinamični karakter, između ostalog sa sportskim sjedalima. Kod Luxury Line je težište na eleganciji i ekskluzivnosti. BMW Active Tourer bit će dostupan kupcima od 27. 9. 2014., a očekivana cijena u Njemačkoj bit će od 27.200 eura. Od kraja 2014. godine Active Tourer biti će dostupan i u M verziji.

Sustavi asistencije koji spadaju pod BMW ConnectedDrive povećavaju sigurnost i udobnost u BMW-u serije 2 Active Tourer. Po prvi put integriran je i Head-Up zaslon u premium kompaktnoj klasi. On projicira sve važne informacije izravno u vidokrug vozača tako da je on uvijek koncentriran na cestu. Uz ConnectedDrive-a postoji još mnogo drugih sustava i aplikacija koje kupac može koristiti kako bi doživljaj u vožnji prilagodio svojim željama. (PR, Tomić & Co.)


POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details