• Poređenja
  • Parent Category: AMS
  • Objava

Polovni (rabljeni) automobil, DA ili NE?

Ovo je možda najčešće pitanje koje dolazi preko e-maila, vibera, "mesindžera" ....

... a odgovor je zajednički: DA

Zašto?

Najbanalniji primjer. Vrijednost automobila odmah padne 10-20 posto čim se izveze iz salona. E sad, stojite tu negdje, imate Auto X u salonu sa cijenom 50.000 i imate isti taj auto van salona, prešao par stotina metara, ali sa manjom cijenom. Koji uzeti? Ludi ste ako ne uzmete onaj van salona.

Dalje, pogledajte malo koliki je pad cijena kod drugih automobila, pogledajte nove i one koji su prešli 10.000 km. Pobogu nije ga niko kotrljao niz brdo pa da se bojite kupiti taj korišteni automobil. Pa i da je još jedna nula tamo, samo trebate baciti na papir troškove, a današnji automobili prelaze stotine hiljada kilometara bez problema.

A automobili sa najskupljom cijenom su upravo oni koji su napravljeni prije par decenija. Pogledajte jedan obični BMW 2800 CS? Da ne spominjem one rekordere po cijenama koji su izrabljeni po trkama i kojekuda. Pogledajte Porsche 356? Mislite li da za 35.000 bolje prolazite ako kupite nekakav opremljeniji hatcbak poput Golfa, i30, Astre, Citroena C4, a za iste pare možete uzeti Mercedes CLS? Uporedite im slike, pokažite svom klincu šta bi radije od toga? (klik ovdje)

Dakle, pustite šupljake poput onoga "najbolji auto je nov auto", to je rekao onaj ko je prodavao nove, ne korištene. Budite slobodni, ako ne znate, potražite pomoć, a u Bosni i Heregovini ima toliko auto kuća, kojima evo i ja vjerujem, da prodaju i korištene automobile da je izbor ogroman. Vjerujem da je slično u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji.

Dakle, bez straha, uz nečiju pomoć ako ne znate sami, i kupovinu shvatite kao uživanje!

 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details