BMW X5, ko i zašto mrzi novi stil?

Ovo nije ništa drugo no zamišljanje modela X5 sa nečin što se danas naziva pretjerivanje BMW-a sa njihovim popularnim "bubrezim" naprijed. I iskreno, sit sam priče o tome kako ...

... je ovo grozno, nikakvo, pa se ljudi, u stvari ne ljudi, nego dio novinara i oni koji prate automobilizam a fan su neke druge marke, sprdaju sa novim trendom kod BMW-a. Znate šta, BMW X5 je jedan od najboljih automobila u svojem segmentu i čisto sumnjam da bi bilo kome od navedenih zasmetala maska koja je na njemu. I X7 takođe. Ovo na slici je samo zamisao iza koje stoje TheSketchMonkey i poigrali su se i oni sa tim kako bi mogao da izgleda redizajn X-petice, pomalo izvrgujući ruglu ovaj trend. Ako pogledate njihov službeni sajt, vidjet ćete da se malo igraju u Photoshopu, a suština je da imaju Amazon trgovinu na sajtu. Dakle, potpuno irelevenantno mišljenje za automobilski svijet.

Ostali? Pogotovo domaći mediji, gdje se umijeća tekstopisca uglavnom svode na crtanje velikog slova "O" okrenutom čašom, i njihovo mišljenje su još bezvrijedniji.

Svi mi volimo neke brendove, neki nam se ne sviđaju. Vizuelno. Ima tu i pozadine, volimo nečiju poslovnu politiku, a nečiju ne, pogotovo ako im poslovni rezultati kažu "da su kupci ovce za šišanje". Ima tu i onoga, daju mi reklamu i banner ili ne daju. Svi bi voljeli da su imaju 20.000 markica mjesečno od toga. Ko ne bi. Ali treba biti fer i ne dati sebi za pravo osuđivati nečiji izgled, pogotovo jer to ne rade ni najkompetentniji ljudi u toj oblasti - dizajneri automobila. Ili ako se osuđuje, bar navesti sebe lično imenom i prezimenom, a ne sebe predstavljati kao ekskluzivitet, kao kod političkih lidera da samo jedan uvijek predstavlja kompletan jedan narod. 

Ne sjećam se da je babuške sa četiri spojena kruga na nosu iko ikada kritički spomenuo (Audi), kada su svi izgledali identično s razlikom u dimenzijama. Niti njihovu, u ta vremena, bezličnu masku. Nisu, jer je grupa imala dobar budžet za reklamiranje na portalima, u novinama, ... 

Na kraju krajeva vidjet ćemo šta će tržište pokazati kada je novi stil u pitanju. Prvim bannerom ili pozivom na neku svjetsku premijeru onih koji danas pljuju novi stil BMW-a nemoralno će se odraziti na potpuno suprotna pisanja o izgledu i stilu, kao da je u pitanju Dnevni Avaz i pisanje o ljudima jedan dan sve najgore, idući dan sve najbolje.

 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward