Kad je marketing odjel bez mozga (Top Gear, BBC)

Marketing stručnjaci, hmmmmm, bolje reći "stručnjaci" .... jer evo i na BBC-ju su mislili da bez tri glavne ...

... I JEDINE uloge mogu imati Top Gear kakav je bio. Top Gear BBC-ja je mrtav, priznali to oni ili ne, i bio bi mrtav i da je samo jedan od ta tri glavna napustio TG, Jer TG su oni, TG nije BBC. Mogu oni dovesti koga hoće i to više nikada neće biti to, i ljepše bi bilo da su sve to pokopali i podsjećali i puštali emisije i one starije i novije koje su snimili kao reprize. Nisu ih svi gledali. Ali vjerovatno su u BBC-ju marketinški strućnjaci savjetovali da nema veze što su otišli njih tri, mogu oni opet imati TG.

I u nas imate nešto slično, marketing stručnjaci siju novac medijima koje praktično niko ne čita, medijima čija je zadnja vijest stara godinu dana, medijima gdje i "njihov školski piše" ili, ružno je reći, ali hoću, i "njihov zagondžija", i tako stotine hiljada su se slijevale portalima koji imaju 30 posjeta dnevno sa prosječnim trajanjem posjete od 2 sekunde. I kakav je rezultat? Pa eto, potražite prodajno-servisni centar Forda ili pola od toga u Mostaru? Nema, ili u Sarajevu? Nema, a sada bih mogao nabrajati i nabrajati ..... neću. Imatu i onog "ima l' mene tu?", i bude, i eto rezultata. I kraja tu nema i neće biti jer je ovo Balkan. A imate i medija, npr. Amarok je bio na testu kod Automagazin.ba portala jer je "neko znao nekoga", a onda sam ja kupio to ime i pobrisao test .. i sve što je tu bilo. Smetalo mi, a mogu. I hoću!  Imate ih i koji su putovali po premijerama Lexusa, nakon što su dodijelili nagradu Menadžer Godine na nelegalnom izboru koristeći nelegalno ime države, direktoru zastupnika ovog brenda. Jer uspio je prodati par automobila u godini ispred, a onda svi u avion pa u Portugal. Epilog? Danas niti ima kupiti Lexusa u BiH, a oni koji su letjeli, pa i nema ih svih ni na kioscima ni portalima.

E to vam je to marketinško sranje, jer svi koji su ikada vidjeli bilboard pored ceste sebe zovu ekspertima za marketing ... samo na ovim prostorima.

Dakle u BBC-ju su jako nezadovoljni snimanjem, i još im je navakat da prestanu, samo srljaju u blato. Postoji drugo ime, postoji rebrendiranje, novo ime, sve iz početka i originalno drugačije. Teško, ali i TG je tako nastao nekada.


BBC marketing experts are brainless, because they belive that Top Gear could stay alive despite THREE MAIN (ONLY) PEOPLE LEFT THEM! That is really ridicilous, and brainless opinion. Top Gear is dead, and will never be as it was, so they had only one option: Make new brend, new show, new people, and new sense for fun, talk, show. But, seems so called marketing experts are not brainless here in Bosnia-Herzegovina (mainly), but also on the Island.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward