Ferrari SP48 Unica

Ferrari ima program koji se zove Special Projects, i namijenjen je za stvaranje jedinstvenih automobila za one hyperultrasonic bogate (ne znam kako da ih nazovem drugačije). Ovo je najsvježiji model iz tog programa, ...

...a zove se SP48 Unica. Automobil je dizajniran pod nadzorom Flavija Manzonija, glavnog dizajnera i čovjeka odgovornog za prekrasnu SP3 Daytonu.

Iako su neki detalji redizajnirani (svjetla, usisnici zraka,..), automobil na osnovu kojeg je nastao da se prepoznati. Bez puno pametovanja o osjećaju besprijekornog kontinuiteta i dinamičkoj fluidnosti, gledajte fotke i video. Nema ni zadnje vjetrobransko staklo. Ovakav dizajn ne utiče na hlađenje motora, ali donosi drugačiji aerodinamički balans. Ferrari je revidirao usisnike zraka na prednjem i stražnjem spojleru kako bi maksimizirao količinu zraka koja prolazi kroz njih. Duži stražnji prevjes smanjuje usisavanje s krova, povećavajući stražnju silu aeordinamičkog pritiska.

Ferrari nije rekao ništa o motoru, tako da pretpostavljamo da SP48 Unica koristi standardni pogon: 710 KS iz 3,9-litarskog V8 sa dva turbo punjača su dovoljni za ubrzanje do stotke u oko 3,0 sekunde, i obrzanje do 200 km/h u 7,8 sekundi.

I ovi šestougaoni motivi se također prenose u unutrašnjost. 

Cijena? Nebitan podatak totalno u ovom slučaju! 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details