Marco Polo iz Mercedesa

Marco Polo nije slučajno odabrano ime. Marco Polo je putnik, istraživač, praktično tome je posvetio svoj život. A Mercedes je na osnovu V-klase ...

... napravio kamp vozili a ovo je posebno izdanje koje je nazvao Marco Polo, time pokušaajući dati do znanja namjenu ovog automobila. Ima i odudaranja, jer Marcu Polu nije baš uvijek i svugdje bilo udobno, dok kod Mercedesa imamo potpuno drugačiju situaciju. Naravno Mercedes se ne petlja u stvari u kojim anije najbolji pa je ovo nastalo u saradnji sa firmom Westfalia koji su pspecijalizirani za kamping vozila.

Naravno, nismo nogom kročili u ovo, ali nemožemo sumnjati u to da su u ovome upotrijebljeni kvalitetni materijali, da je sve na svojem mjestu, ali i da su pogonske jedinice sasvim OK (od 135 do 190 KS iz turbodizel agregata). Frižider ima kapacitet 40 litara, može se kuhati na plinu, dok je kapacitet svježe vode svega 38 litara. Rezervoar za otpadne vode sadrži, logično nešto više, u ovom slučaju je to 40 litara. 

Ovaj krevet sa slike ispod se dobije pritiskom na dugme, a dimenzije su mu 2,03 sa 1,13 metra. A u krovu je još jedan, par cm veći i taj je u stvari "glavna spavaća soba" :) 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details