Verge X Mika Häkkinen

U nedostatku drugih tema, evo jedne koja iskorištava ime vozača F1, kako bi predstavili svoje posebno izdanje vozila, u ovom slučaju motocikla, kao nešto drugačije. Da se razumijemo, Mika Häkkinen, niti je inžinjer, niti zna povući jednu jedinu liniju u Solidworksu ili AutoCadu, niti zna uraditi proračin bilo kojeg elementa na ovom vozilu, i njegovo ime je ovdje samo i isključivo radi marketinškog efekta i postizanja ekskluziviteta ovog motocikla. Čovjek je igrao nogomet, hokej, vozio je više vrsta vozila dok nije u Formuli 1 postao jedan od najboljih, dva puta je bio i prvak ovog takmičenja. Mislim na dvije sezone, ne na dvije trke.Ovo ovdje što gleda neke skice, nacrte, može kao i svatko od nas da gleda kako šta izgleda, i to je sve.

Motocikl, koji vidite je na električni pogon i u bojama bolida McLaren koji je vozio Häkkinen, a sama serija će biti ograničena na 100 primjeraka. Obrtni moment je 1kNm, najveća brzina je 200 km/h, do stotke ubrza u 3,5 sekunde, najveća snaga je 102 kW odnosno oko 138 KS, a sa jednim punjenjem baterija može preći do 350 kilometara (naći ćete da negdje piše 500 kilometara, i to je laž odmah da znate). Vrijeme potrebno za punjenje baterija na brzom punjaču do 80 posto je 35 minuta. Masa vozila je 245 kg. 

Ono što je zanimljivo jeste da elektromotor ima vanjski dio pokretan, pa evo malo detalja o samom pogonu:Cijena će biti oko 150000 KM bez poreza i carine. A plan za proizvodnju je drugi dio ove godine. 


 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details