Manhart TR 850 / Porsche 911 Turbo S 991.2

Iako je generacija 992 modela Porsche 911 aktuelna, generacija 991 ipak nije manje atraktivna. Manhart Performance je tunirao istu, njenu podverziju 991.2 i evo šta je dobio, a ovo što su dobili nazvali su TR 850, ime primjerenije kakvom Volvu. 

Ispod poklopca motora je 3,8 litarski šest cilindraš koji je pojašan sa 580 na, kako naziv vozila kaže, 850 konjskih snaga. Najveći moment je porastao sa 750 na 1090 Nm. I ovo nisu neka mala pojačanja, ovo je ipak radikalno jače. Ovo je podrazumijevalo i poboljšane turbopunjače, CSF izmjenjivače toplote, IPD aluminijske usisne grane, BMC zračni filter, reviziju je doživio i ispušni sistem, a i dvostruko kvačilo sada može podnijeti veće opterećenje. I software je optimiziran.

Kao rezultat dobilo se ubrzanje do stotke bolje za pola sekunde (sada je oko 2,5 sekunde), a najveća brzina je 330 km/h.

Mogu sada nabrajati i ko pravi felge (Levella LVL 1.1), dimenzije, gume (pretpostavljate da je Michelin Pilot Sport 4 S), opruge (H&R), ... ali pogledajte fotke. I da, sšušten je 30 mm u odnosu na serijski. Koliko je meni ova serija Porschea draga vidi se i iz broja telefona, ako ste kada obratili pažnju na njega na ovom portalu.

 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward