Nova A-klasa i serija 1

Istovremeno na završnim testiranjima su direktni konkurenti Mercedes A-klasa i BMW serija 1. Ovako kamuflirani sliče kao jaje jajetu. BMW bi trebao imati nešti izraženiji sportski izgled, a u unutrašnjosti bi sve trebalo biti zakrenuto ka vozaču. Displej bi trebao biti

iznad otvora za ventilaciju što je i jedino normalno m jesto ako se želi imati i displej i najveća koncetracija vozača ka saobraćaju i situaciji na putu. Očekuje se i punjivi hibrid.

Mercedesova A-klasa će biti pokazana na sljedećm ženevskom sajmu automobila, a najveće promjene očekuju se na prednjem dijelu vozila. Bar što se tiče vanjštine, dok je unutrašnjost radikalno izmijenjena, i meni lično se ovaj novi Mercedesov stil unutra dopada više nego je to kod bilo kojeg konkurenta. Originalno je, prepoznatljivo, i sasvims igurno kvalitetno urađeno. Ono što karakteriše unutrašnjost su dva 7 inčna displeja, ili 10,25 inčna, a može i kombinacija većeg i manjeg. Prtljažnik je sada kapaciteta 370 litara. Dakle narastao je. Postojat će i AMG verzije!

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward