Novi Chevrolet Camaro (2016. m.g.)

A u Chevroletu spremaju novi Camaro. Kada se malo upustimo u analiziranje cijena automobila u SAD-u, nevjerovatno je to koliko ...

... su jeftiniji nego u Evropi. Mustang bi, sa onom cijenom, po evropskim mjerilima u Evropi bio uobičajan kao Golf. 

Ovo je prva špijunska slika novog Camara, a očito je da se konture neće previše razlikovati, onako generalno. Ipak je to muscle car i to treba da ostane. Nikako nemogu povjerovati da postojeći Camaro neko smatra klaustrofobičnim, jer u njemu ima prostora više nego dovoljno. Lamborghini je spram njega kao kokošinjac, a isto tako i mnogi porodični automobili koje gledamo po Evropi. Iako ima dvoja vrata, konfiguraciju sjedišta koju ima, vjerujte da je prostorom odličan i za porodicu sa djetetom. Ipak ono drugo sjedište pozadi bismo ostavili za prtljag, pošto je prtljažnik sktremno mali. 

S obzirom da su ovih godina generacije kod modela radikalno drugačije od prethodnik, u konstrukcijskom smislu, ne očekujemo da bude drugačije i sa Camarom. Pogon pozadi će naslijediti od Cadillaca, tako pišu u medijima u SAD-u, a mi bismo rekli, naslijedit će osnove od Cadillac-ovog ATS-a.

Ispod haube bi se trebali naći V6 od 3,6 litara sa oko 330 KS, a SS varijanta bi mogla biti opremljena sa V8 od 6,2 litra i oko 460KS. Nezna se da li će konkurisati Mustangovoj varijanti sa četiri cilindra, a ako to bude slučaju onda bi to mogao biti 2,0 litarski turbobenzinac sa oko 280KS. Camaro ima odakle i posuditi već gotove elelemte, pa bi od Corvette mogao preuzeti 8-brzinski mjenjač. 

Premijera se očekuje sljedeće godine.

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward