Mercedes U-Class Concept

Kažu da je Mercedes u neravnopravnoj poziciji spram VW-a i BMW-a, jer ovi imaju Bentley i Rolls, a Mercedes je ...

... ubio Maybach. Nebismo se baš složili, jer Rolls nije BMW, Bentley još uvijek nije VW, a Mercedesu i ne treba nekakvo vlasništvo nad nekim da bi imao dobre automobile. Imaju AMG, a uz ono što imaju i ne treba im ništa više. Imat će i S-klasu Maybach izdanje, a tu će biti i Pullman. Za ostalo, ..., nikako se tu nemože naći neko razmišljanje kod kupaca šta kupiti. Evo stavite ispred sebe nešto od svih njih što je kao konkurencija i pokušajte se uhvatiti da se razmišljate šta odabrati. Rijetki hoće, ali većina vas će u samom startu znati šta hoće. Dakle nema konkurentnosti. 

Ovo što vidite je ideja čiji je autor Scot Wu Kaiser koji studira na California's Art Center College of Design i ovo je nazvao U-klasa. Upravo sve ono gore je kao izgovor za ovo, dakle kao nešto što je Mercedesu neophodno da bi bio konkurentniji. U ovoms lučaju sa A8 i BMW-ovom serijom 7, ali i sa Rollsevima i ..... . Ovo bi trebalo biti dugo 5,39 m, a ostale dimentije su proporcionalne. 

Sami sada skontajte koliko sve ovo ima smisla. Vjerujemo da se se u Mercedesu zgrozili na ovo, no ... ne postoji loša reklama, samo nek se brend spominje. Tako kažu!

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward