Novi Lotus Esprit će biti hibrid sa 600 KS

Kineski proizvođač hladnjaka Geely je vlasnik Volva. Pod njegovim orkiljem Volvo je dobio svjež novac i ide mu kako ide - odlično. A to nije sve. Polestar je postao poseban brend, po prvi put, a ako tražite ekivalent da bolje shvatite šta je Polestar, to vam je kao AMG kod Mercedesa.

Polestar 1 je jedan od automobila koji bi svaki muškarac bez razmišljanja prihvatio kao svoje vozilo. I opet to nije sve. Geely je postao većinski vlasnik Lotusa, a u Lotusu će razviti SUV koji će konkurisati Cayenne modelu, pa i Urusu. I opet nit o nije sve. Lotus ima konceptni model Esprit. Nisu oni njega bezveze razvili, možda su malo fulili izgled koji bi trebao biti konvencionalniji. Kažem nisu bezveze, jer se osluškuje javnost (čitaj - tržište). Potpuno sam siguran da se negdje na crtaćim stolovima sada zanimaju sa budućim Espritom, jer Geely će vratiti Lotus kao i Volvo na puteve stare slave, a to mogu samo ako ponude nasljednika Esprita.

A pola posla je već gotovo! 

Kako?

Fino, pogonski dio, pa i platforma se može posuditi od Polestar 1 modela, pa bi najrealnije bilo imati novi Esprit sa hibridnim pogonom koji je kao kod modela Polestar 1, a to znači novi Lotus se može pčekivati u naredne četiri godine, i to sa hubrudnim pogonom čija je zbirna sistemska snaga najmanje 600 KS.

Još samo da izgled ne bude bezličan kakav je bio kod koncepta!

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details