ID.7 GTX Tourer: najjači Volkswagenov karavan

Kažu trač mediji "novi ID.7", kao da je postojala prethodna generacija. Nije, pa se može reći samo Volkswagen ID.7, u karavanskoj varijanti je najjači automobil sa VW značkom ove karoserijske varijante. 

A i lijep je on j** sebi sve, s oproštenjem. 

Kombinovana snaga je 340 KS, dolazi od para elektromotora, a pogon je na sve točkove. Ne treba zaboraviti da su ovo električni konji, dakle na raspolaganju je najveći obrtni moment od samog pokretanja, što električne konje, treba ipak malo drugačije posmatrati. 

Onaj pozadi, mislim na elektromotor je snage 286 KS, dok je onaj naprijed 109 KS. Najveća snaga se ne dobija prostim zbirom ove dvije snage. Može vući prikolicu mase 1400 kg, dok verzija sa jednim motorom može vući "samo" tonu. 

Baterije su energetskog kapaciteta 77 i 86 kWh. Autonomija je, pa eto, nema više tu neke nauke, potrošnja kod ovakvih automobila najviše zavisi od vozača. Ovdje kažu da je to 685 kilometara za veće baterije. Ako ne znate voziti, ne znate tehnologiju, kao tester političkog portala bljesak, onda ćete preći jedva 300 kilometara. Ako znate, preći ćete i više od ovoga. Ubrzanje od 0 do 100 km/h je u 5-6 sekundi. Felge su 20 i 21 inč, a znate da je felga, kako kaže Jeremy Clarkson, obraz izgleda automobila. I jeste. 

Prodaja, pa uskoro!

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details