Cupra Born VZ

VZ dolazi od VELOZ ili sa španskog jezika u prevodu "brz". Otuda i ime Cupra Born VZ. Električni je pogon, na zadnje točkove se isporučuje 322 KS i 545 Nm snage odnosno obrtnog momenta. I ovo je povećanje od ...

... 94 konja i 235 Nm. Ubrzanje do 100 km/h je sada 5,7 sekundi. Najveća brzina je ograničena na 200 km/h (prije je to bilo 160 km/h).

Felge su 20 inčne, kočnice su ojačane, šta god im to značilo, upravljanje je navodno bolje, a energetski kapacitet baterija je povećan za 2 kWh pa je sada dobrih 79 kWh. Autonomija sa jednim punjenjem je oko 570 kilometara.

Kada smo kod ovoga, nedavno je jedan novinar jednog autoshop tv medija, sa električnim autom ovdje u Hercegovini psovao punjače, kao kako je moguće da 20kW snage ne može napuniti njegov auto za tri sada sa kapacitetom 60 kWh. Ne zna hajvan osnove, jer se spojio na električni punjač sa naizmjeničnom strujom, a inverter u automobilu mogao je apsorbovati samo 6,6 kW, pa taman da je punjač imao nazivnu snagu 20000 kW. I onda je neznalici kriv punjač jer on nije naučio dobro fiziku u osnovnoj školi, a o tome koliko zna o automobila ova anegdota govori sama za sebe. autoshop magazin

Vratimo se Cupri, ovaj ljepotn unutra ima centralni ekran veće dijagonale nego prije, sada je 12,9 inča. Ima i tri nivoa rekuperacije energije, i to je, po meni, jeda od najvažnijih stvari kod ovih automobila, a to govorim kao neko ko je mašinac. Kupci mogu dobiti i audio sistem snage 425 Watti i 10 zvučnika.

U prodaji od trećeg tromjesečja ove godine!

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details