HiPhi A, od 0 do 100 km/h u 2,0 sekunde

HiPhi je kineski brend, a ovo je njihov sljedeći automobil - HiPhi A. Ima četvora vrata, četiri sjedišta, a na tržište dolazi 2025. godine. Neki novinari mlate da je tu kao konkurent Rimčevoj Neveri. Budalaštine, ...

... jer ovo ima četvora vrata, Nevera dvoja i već to ih ne čini konkurencijom. Ono što se može nazvati konkurentnim jest ubrzanje do 100 km/h, a kod ovog vozila je to oko 2 sekunde. Najveća snaga bi trebala biti 1287 KS, bar tako oni kažu, ima tri elektromotra, jedan za prednji par točkova i na zadnjih točkovima po jedan. Najveća brzina je 300 km/h. 

Sada se pitate u čemu je kvaka ovdje. To vam trač politčki tabloidi ne znaju objasniti, poenta da bi se ovo postiglo jeste hemijska reakcija u baterijama koja može isporučiti dovoljno energije, a u ovom slučaju će vršna isporučena snaga biti 1,5 MW (megaWatt). 

Tehnologija dolazi od WESAIL New Energy Automotive. Automobil će imati odnos mase, pola-pola na prednji i zadnji par točkova, sva četiri točka se zakreću, ovjest točkova je podesiv i po visini, imat će vektorsko upravljanje momentom na točkovima, ja ga volim navzati matematičkim, itd. 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details