BYD Yangwang U8, jako neobične mogućnosti i krcat tehnologijom

Yangwang je premium brend proizvođača BYD. Ovo je Yangwang U8, a ono što je zanimljivo je da za ovaj model imaju već 30000 narudžbi. Automobil ima pogon na sve točkove, a najveća zbirna snaga je 880kW ili u ...

... "plemenitim" jedinacama mjere to je 1197 KS! Do stotke dođe u 3,6 sekundi. Ako se reklo naprijed zbirna snaga, onda slutite da je ovo hibrid, i tako i jest, jer tu je i 2,0 litarski turbobenzinac i jedino što je njegova funkcija jeste preoizvodnja električne energije, dakle radilica nema nikakvu mehaničku vezu sa bilo kojim od točkova. Kada radi dopnjava baterije, a njihov energetski kapacitet je 49.05 kWh. Kapacitet je dovoljan za 180 kilometara, no nebitno jer benzinac omogućuje da se napravi struje za prelazak 1000 kilometara (75 litara goriva). Ovo je jako pametno rješenje jer benzinac uvijek radi u području najvećeg obrtnog momenta i time najefikasnije troši gorivo.

Opremljen je sa Disus-P sistemom za kontrolu ovjesa, a tu je i Nvidia Orin System (SoC) sa snagom 508 TOPS-a, i tu se procesiraju informacije iz 38 senzora, uključujući čak tri LIDAR-senozora. Punjenje baterija na 110kW jednosmjernom punjaču od 30 do 80 posto traje svega 18 minuta. Ima sposobnost da se lijevi par točkova okreće u jednom, a desni par u drugom smjeru, dakle okrene se u mjestu. Može ostati na vodi 30 minuta, plutati! Planiraju još podverzija ovog modela.

BYD's Yangwang U8 finally rolling off production line

BYD's Yangwang U8 finally rolling off production line

BYD's Yangwang U8 finally rolling off production line

BYD's Yangwang U8 finally rolling off production line

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward