DeLorean Next Generation Motors planira ...

DNG jeskraćenica od DeLorean Nwxt Generation Motors, nešto kao ime iz Zvjezdanih Staza, a jasno je o čemu se radi. Objavili su da rade na automobilu koji će uzor imati u modelu Corvette C8. 

DNG Motors je prvi put privukao pažnju prije godinu dana predstavljanjem svog prvog automobila, modela JZD. DNG, koji je osnovala Kathryn DeLorean, kćerka Johna Z. DeLoreana, je različita kompanija, bolje je reći, firma, od kompanije DeLorean koja proizvodi električni Alpha5, o kojem se ovdje pisalo. Rad na ovom novom modelu je još uvijek u ranoj fazi. Prema riječima Kathryn DeLorean, automobil će imati prilagođeni dizajn karoserije, zajedno sa vratima s krilom galeba, koji podsjećaju na originalni DMC-12. Još uvijek se odlučuje o specifičnim promjenama motora i drugim aspektima performansi, ali kompanija planira saradnju sa raznim stručnjacima za performanse nakon tržišta. Preliminarne skice dizajna novog modela podijelio je Ángel Guerra, ali još uvijek nije jasno koliko će se finalni proizvod pridržavati ovih koncepata. 

Na kraju, DNG-ov model JZD će biti vodeći u ponudi kompanije. Biće ručno izrađen, a cijena koja se očekuje znatno iznad 125.000 dolara koliko košta Alpha5. Proizvodnja će biti ograničena na samo 42 automobila.

Lično nisam optimista i ne znam je li ovo tuning ili kreacija novog automobila. Pokazat će vrijeme ispred nas.

 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

TEST: Toyota Camry 2.5 VVT-i HSD SD E-CVT Executive

arrow_forward