• Službeno
  • Parent Category: Noviteti
  • Objavljeno

La Rose Noire Droptail, Rolls-Royce

Pin It

Same fotke bi trebale biti dovoljne za ovaj članak, bez nekog nabilavanja teksta koje oduzima vaše i moje vrijeme bezveze, pametujući o fluidnim linijama i svemu što vidite svojim očima. Ali evo malo drugih detalja!

Ovo je Rolls-Royce la Rose Noire Droptail, a ovo Droptail je, koliko sam shvatio i njihovih pisanja nekakvo novo izražavanje za ovakav oblik zadnjeg kraja. Inspiracija je ruža Black Baccara. Automobil vraća karoseriju sa dva sjedišta, nakon duže vremena kada je RR u pitanju. Kažu da je ovo unztra nešto najkompleksnije što je Rolls-Royce napravio u ovoj oblasti, a tu su trokutovi, ima ih 1603 napravljeni od komada furnira, mislim da je crni platan u pitanju, a izrađen su od nekoliko trupaca, radi varijacije boja. Odabir materijala, boja, zahtijevao je par godina rada i isprobavanja, jer ovo ipak nije auto da služi za prevoz od tačke A do tačke B, Rolls-Royce je više kao nakit na točkovima, doveden do savršenstva. 

Sa 5,3 metara dužine i 2 metra širine, vanjske dimenzije La Rose Noire Droptail podsjeća na kompaktne proporcije nekih ranijih Rolls-Royce roadster automobila. Pogledajte: