Mercedes-AMG GT 2024. modelsku godinu

Kada je tema AMG GT model, a to je model koji su razvili inžinjeri AMG-a, i to nije proizvod koji su on eto samo nadgradili. Ovo je AMG GT za modelsku 2024. godinu, i ako gledamo ko mu je konkurent, tu nema ni Audi niti BMW ništa. Ima Porsche, a to je 911. Sve je stvar ukusa. Nudit će se sa nastavkom "63" i "55", jer za sada nema naznake da će biti i sa četiri cilindra i oznakom "43". 

Motor je V8 radne zapremine 4,0 litra, i pravit će se sa dva nivoa snage. Sklapa se se po principu "Jedan čovjek, jedna mašina", znate i šta to znači, a najbolji je onaj sa oznakom GT 64 4MATIC+. Ovaj motor isporučuje 430 kW ili 585 KS, dok je najveći moment od 800 Nm dostupan u rasponu obrtaja od 2500 do 4500. Do stotke dođe u 3,2 sekunde, i prestane ubrzavati kod 315 km/h. Kod GT 55 4MATIC+ motor razvija 350 kW ili 476 KS, uz najveći moment od 700 Nm. Do stotke dođe u 3,9 sekunda. Najveća brzina 295 km/h. DaBog da da trač-tabloidski mediji pogode najveće snage motora, zbog prepisivanja sa američkih i britanskih portala. Ali oni i kod bosanskih zastupnika mercedesa imaju najveći autoritet. Kod hercegovačkih nemaju nikakav.

Mjenjač je devet-brzinski, diskovi kočnica su prečnika 420 mm naprijed, ovjes ... e ćutim. Ovjes je priča za sebe. Bio bi grijeh sve reći u jednoj rečenici, a ima toliko toga. Koliko god košta nevažno je, vozili bi ga i zadrti fanovi Audija i BMW-a. Mogu oni pričati šta god hoće.

 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

Profesionalna kupovina rabljenog automobila

More details