Audi Urus (RS R8)

Znate kako to ide kod Volkswagena, razvijete jedan automobil, napravite njegovih X varijanti pod raznim imenima, i ubirete maržu. Evo primjer, hajde otiđite u ...

...servis VW-a, i recite da imate Passat ali da vam treba jedna dizna za 2,0 litarski TDi motor snage 150 KS. Godište to i to. I neka vam kažu cijenu. Onda prohodajte krug i recite da je to ipak na Audiju koji ima taj i taj motor (dakle identičan) i pitajte koliko košta takva dizna. 

Audi je danas pokazao na osnovu čega je napravljen Urus, a Urus je prvo predstavljen da bi se moglo reći, RS Q8 je jeftinija varijanta Urusa. Nije, nego je Urus skuplja varijanta svakako precijenjenog Audija.

Ovo je Audi RS Q8, automobil koji je praktično kao Urus, ili da ne nabrajam, ispast će reklama. Pokreće ga 4,0 litarski V8 motor. Lamborghini Urus pokreće ipak 4,0 litarski V8 motor. U stvari to je Audijev motor koji se ugurao u Lamborghini. Zamislite extra zaradu koju imaju na Lamborghiniju zahvaljujući ovom unificiranju, i izbjegavanju razvoja novog motora, pa nove platforme ako hoćete ... I unutrašnjost kao i drugi Audiji, ekran do ekrana. 

Ovaj je ipak nešto slabiji, ima svega 441 kW (Urus ima 478), i to mu je dovoljno za 305 km/h i 3,8 sekundi do stotke. Cijena oko 130.000 eura u Njemačkoj.

 

 

 

POSLJEDNJI TESTOVI:

TEST: Kia Sportage 1.6 T-GDI LX Fresh

arrow_forward

TEST: Toyota bZ4X FWD EXECUTIVE/ Iskustva sa električnim automobilom

arrow_forward

TEST: Toyota C-HR MC 1.8 HSD 5D E-CVT C-HIC

arrow_forward

Prodajni Savjetnik

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

Profesionalna prodaja rabljenog automobila

More details